Clujenii, pregătiţi pentru Bordeaux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliu Mureşan a spus despre jocul Unirii Urziceni că seamănă cu cel practicat de francezi, astfel că ei au putut pregăti tactica pentru meciul de marţi. Cu trei zile înaintea jocului cu Bordeaux, din Liga Campionilor, CFR a învins Unirea Urziceni cu 1-0. Clujenii au exersat mai multe scheme utile pentru meciul cu francezii.

Tehnicianul celor de la CFR, Maurizio Trombetta, jubila după fluierul final al lui Cristian Balaj. Italianul a trecut cu brio printr-o serie de foc, reuşind să câştige 7 puncte cu echipele clasate în faţa campioanei.

A învins Dinamo şi Urziceni şi a terminat la egalitate cu Steaua, bilanţul fiind perfect în lupta pentru parcursul viitor în campionat. „Cu Urziceni, s-a terminat un ciclu de cinci partide foarte dificile pentru noi. Am câştigat meritat, pentru că ne-am creat foarte multe ocazii, cel puţin în repriza a doua.  Am preferat să forţez puţin cu Trică, deşi a avut unele probleme la pauză, pentru că oricum nu are drept de joc cu Bordeaux. CFR nu a ieşit niciodată din lupta pentru titlu, iar această victorie muncită este, în primul rând, pentru moral”, a spus „Mister”.

Meci între „gladiatori”

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a comparat partida cu „o luptă între gladiatori şi fotbalişti”. În opinia oficialului, Unirea nu a venit la Cluj decât pentru un punct, dar este o echipă bună, care îşi merită locul în clasament.

„Am meritat victoria pentru că în repriza a doua am intrat mai motivaţi. Pentru noi, acum începe campionatul, deoarece am reuşit să trecem peste momentul de cumpănă în care ne aflam. Şi noi jucăm fizic, pentru că fotbalul nu este doar un sport pentru fini tehnicieni. Meciul a semănat cu cel de la Bordeaux, stilul celor două fiind apropiat”.

Eduard Stăncioiu, erou cu Urziceni

Fairplay-ul a dominat partida de pe „Dr. Constantin Rădulescu“, intrările bărbăteşti ale celor de la Urziceni, în special, fiind compensate cu declaraţii prieteneşti ale celor două părţi. Fundaşul Unirii, George Galamaz, l-a considerat pe Edi Stăncioiu omul meciului, iar portarul nu a întârziat să îi replice fostului său coleg de la Sportul:

„Nu ştiu dacă este aşa, dar George este fratele meu. Este un exemplu pentru toţi jucătorii mai tineri”. Deşi a plecat învinsă, Unirea Urziceni a rămas pe treapta a doua a clasamentului, iar campioana a reintrat în cărţile pentru titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite