Chelsea a spart piaţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roman Abramovici a cheltuit în ultima zi a perioadei de mercato 87,5 milioane de euro pentru transferurile lui Fernando Torres şi David Luiz. Clubul patronat de miliardarul rus Roman Abramovici şi-a măsurat muşchii cu rivalii de la Liverpool, cheltuind împreună 155 de milioane de euro într-o singură zi!

Luni, în aceeaşi zi în care anunţa pierderi de 83 de milioane de euro pentru stagiunea precedentă, Chelsea a spart puşculiţa şi l-a luat pe Fernando Torres de la Liverpool pentru o sumă-record în fotbalul englez: 58,5 milioane de euro! Puţin mai devreme, „Cormoranii" îi plăteau lui Newcastle 41 de milioane de euro pentru noul „Băiat de Aur" Andy Carroll. Iată doar două dintre motivele pentru care presa din Anglia a numit ziua de 31 ianuarie 2011, ultima a perioadei de transferuri de iarnă, drept „cea mai nebună din istorie".

900 de milioane de euro pe Stamford Bridge

Până la finalul zilei, Chelsea a reuşit şi transferul fundaşului brazilian David Luiz de la Benfica, pentru 29 de milioane de euro. Cum tot luni au fost puse la punct şi ultimele detalii ale transferului lui Luis Suarez de la Ajax la Liverpool, pentru 26,5 milioane de euro, suma totală cheltuită de cele două rivale din Premier League a ajuns la 155 de milioane de euro în ultimele 24 de ore ale perioadei de mercato. De-a dreptul ameţitor!

În plus, miliardarul rus din spatele lui Chelsea a depăşit cu această ocazie pragul de 900 de milioane de euro investite în echipă din 2003 încoace (mai exact, 933 de milioane de euro!). Iar până în 2013, investiţiile lui Abramovici se vor ridica la 1,5 miliarde!

Tricoul lui Torres, ars de fani!

Cum era de aşteptat, mutarea lui Fernando Torres pe „Stamford Bridge" a fost văzută ca un gest de trădare de către fanii lui Liverpool. Forumurile suporterilor „cormorani" au fost împânzite de mesaje cu titlul „Iuda", în timp ce alţi „scouseri" supăraţi au ars un tricou al fostului lor idol. Torres, care ar putea debuta duminică tocmai împotriva fostei sale echipe, nu şi-a făcut nici el viaţa mai uşoară, declarând imediat după parafarea transferului: „Am ajuns în sfârşit la un club mare".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite