Mitică s-a speriat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragomir a spus, ieri-dimineaţă, că nu amână returul. Spre seară însă a dat-o la întors întrucât a fost ameninţat de şefii de cluburi. Ninsoarea de ieri a inflamat şi mai tare spiritele în rândul cluburilor din primul eşalon. Nouă echipe insistă ca data reluării campionatului să fie modificată.

Dinamo a trimis o solicitare scrisă pe adresa Ligii în care cere amânarea returului programat să înceapă la finele săptămânii în curs. La ea s-a raliat şi adversara de duminică, Universitatea Craiova. Mai mult, cluburile Poli Iaşi şi Rapid au discutat pe aceeaşi temă şi au convenit că nu se poate juca pe Stadionul „Emil Alexandrescu".

„Nu se amână nimic!"

În ciuda presiunilor, conducerea LPF a părut că rămâne ferm pe poziţie. „Nu se amână nicio etapă. A, dacă ninge încontinuu până vineri sau sâmbătă şi pe un stadion nu se poate da zăpada la o parte, atunci se amână acel meci.

Asta decide arbitrul. Dar etapa nu se amână. În primul rând, pentru că nu avem date libere, şi în al doilea rând, pentru că televiziunile care transmit nu sunt interesate de etapele intermediare. Şi dacă nu se transmit meciurile trebuie să dăm banii înapoi televiziunilor care au cumpărat drepturile", a explicat Dumitru Dragomir.

„Îl dăm afară şi gata"

Iritat de declaraţiile lui "Corleone", patronul Stelei a trecut la ameninţări. "Dacă Dragomir nu execută ordinul, atunci îl dăm afară! Liga organizează campionatul după dispoziţiile noastre. Dacă echipele vor să se amâne, atunci să se amâne!", a spus Gigi Becali. Speriat, spre seară, Mitică a început să o dea la întors.

„Unele rapoarte meteo au fost mincinoase. Am format comisii care pleacă spre oraşele în care se dispută meciuri pentru a evalua situaţia de la faţa locului. În Capitală sunt cele mai mari probleme. Dinamo abia azi a scos zăpada, mâine se intervine cu bureţi şi, dacă e soare, terenul ar putea fi practicabil duminică seara. Miercuri (n.r. - mâine) vom decide dacă amânăm etapa sau nu", a afirmat şeful Ligii.

Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii, a explicat modalitatea prin care ar putea fi amânată reluarea campionatului.

„Dacă s-ar constata până spre sfârşitul săptămânii că ninsorile nu contenesc, atunci Comitetul Executiv al LPF ar putea decide modificarea programului. Trebuie să ne consultăm cu cei de la FRF în privinţa calendarului competiţional. Sunt două soluţii: fie să se introducă o nouă etapă intermediară, care să se desfăşoare la mijlocul unei săptămâni, fie să se împingă finalul campionatului mai încolo cu o săptămână", a spus Alexandru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite