Dănilescu a plecat de la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Dănilescu  a avut parte de o despărţire tristă de clubul Dinamo
Constantin Dănilescu a avut parte de o despărţire tristă de clubul Dinamo

Cel mai experimentat conducător de club din fotbalul românesc, cu 12 ani la Steaua şi 11 ani la Dinamo, s-a despărţit ieri de „câini“, după o serie de divergenţe cu Nicolae Badea. Locul lui „Tică” ar putea fi luat de Meme Stoica sau de Dănuţ Lupu. Nu este exclusă nici promovarea lui Florin Prunea, aflat în preaviz!

Dinamo a rămas de ieri fără unul dintre cei mai versaţi conducători de club din Liga I. După ce a mai avut tentative de a părăsi „haita", Constantin Dănilescu şi-a depus demisia, în scris. Nea „Tică", aşa cum era cunoscut în club, s-a despărţit de roş-­albi la insistenţele preşedintelui Nicolae Badea, care nu a putut trece peste declaraţiile date de fostul său subaltern, sâmbătă seară, într-o emisiune TV, la GSP TV.

Acolo, Dănilescu a afirmat că „Dinamo este la un pas de faliment, dacă nu se implică Borcea" şi că „jucătorii nu pot fi motivaţi, dacă nu li se plătesc salariile", plus că „amicalul cu Karlsruhe costă zece mii de euro, bani cu care am fi putut plăti alte cheltuieli".

Badea i-a reproşat lui „Tică" faptul că ar fi vorbit la televizor sub influenţa băuturilor alcoolice, aşa cum lăsa de înţeles şi în „Adevărul" de ieri, când a spus: „pun declaraţiile lui Dănilescu pe seama incoerenţei orei la care a vorbit".

Borcea l-ar putea întoarce

Fostul oficial dinamovist a declarat că decizia sa este irevocabilă. „Mi-am depus eu demisia. Pe mine nu mă poate da nimeni afară. Nu voi vorbi niciodată de rău clubul Dinamo", a afirmat Dănilescu.

Chiar şi aşa, nu este exclus ca Borcea, omul cel mai apropiat de „Tică", să-l întoarcă din drum pe cel care a activat 12 ani în clubul Steaua şi 11 ani la Dinamo. Dorit în două rânduri de Porumboiu la Vaslui, unde ar putea ajunge chiar acum, când Meme Stoica a demisionat, Dănilescu a fost blocat de Borcea să plece din „Groapă" în vara lui 2007 şi în iarna lui 2009.

Prunea, ba e „Aut", ba e promovat

În acest moment, situaţia clubului pe partea sportivă este extrem de complicată. Dănilescu a plecat, şi, tot ieri, managerului sportiv Florin Prunea i-a expirat preavizul înaintat de şefii dinamovişti, după ce a refuzat micşorarea salariului cu 25 la sută.

„Câinii" intenţionau să-l plătească pe fostul portar cu 1.800 de euro pe lună, faţă de 2.400 cât avea până acum. Cum Prunea nici n-a vrut să audă, teoretic, şi el ar trebui să plece, însă demisia lui „Tică" i-ar putea întoarce destinul cu 180 de grade.

Astfel, el ar putea fi chiar promovat în postul de director sportiv, lăsat vacant de Dănilescu. Totuşi, antrenorul Ioan Andone insistă pe lângă Badea ca Meme Stoica să fie instalat în această funcţie, conducătorul care s-a despărţit de FC Vaslui! O altă variantă, mai fantezistă, dar mai ieftină, ar fi Dănuţ Lupu, fosta glorie dinamovistă.

"Am fost în vestiar, la echipă, şi mi-am luat la revedere de la băieţi cu lacrimi în ochi."
Constantin Dănilescu
fost director sportiv Dinamo

Constantin Dănilescu

Data naşterii: 10.10. 1948.
A jucat la: Metalul Târgovişte, ASA Sibiu şi Petrolul Târgovişte.
1987-1999: vicepreşedinte la Steaua.
1999-2010: director sportiv la Dinamo.
La Steaua a cucerit: 7 titluri, 3 Cupe şi Supercupa Europei
La Dinamo a câştigat: 4 titluri, 5 Cupe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite