Bucureştiul are mari şanse să găzduiască IRB Nations Cup şi în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RUGBY Cupa Mondiala: România - Georgia (foto: AFP)
RUGBY Cupa Mondiala: România - Georgia (foto: AFP)

Preşedinte al FR de Rugby, Alin Petrache s-a întâlnit zilele trecute, la Auckland (Noua Zeelandă), cu reprezentanţii forului mondial. IRB a promis că va acorda în continuare sprijin financiar şi logistic sportului cu balonul oval de la noi.

De asemenea, este foarte probabil ca în iunie 2012, Bucureştiul să găzduiască din nou IRB Nations Cup, oficialii forului mondial apreciind modul în care capitala României s-a achitat de organizare în anii precedenţi. “Chiar dacă rezultatele de la Cupa Mondială nu au fost cele mai bune, cei din IRB au apreciat progresele facute de România şi rezultatele obţinute de Federaţie. Doresc să se implice şi mai mult, fiind conştienţi că numai aşa se poate progresa. Din discuţiile avute a rezultat că este foarte probabil să organizam din nou un turneu important la vară (IRB Nations Cup), o decizie urmând a fi luată în perioada următoare. Pentru noiembrie 2012 negociem organizarea a trei meciuri-test împotriva unor ţări importante din eşalonul 2 (Canada, SUA, Japonia, Samoa, Tonga sau Fiji), urmând ca în 2013 să se desfăşoare returul acestor meciuri", a precizat Alin Petrache pe site-ul FRR.
Preşedintele Federaţiei a adăugat că a fost asigurat că se va prelungi contractul de Înaltă Performanţă cu IRB. "Forul Mondial se gândeşte serios să ne susţină cu un tehnician străin, care să facă parte din staff-ul echipei naţionale, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi".

În cadrul reuniunii IRB de la Auckland s-a decis ca alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, deţinute de Bernard Lapasset şi Bill Beaumont, să se ţină în decembrie. Conform regulilor forului mondial, alegerile trebuie să aiba loc înainte de 1 ianuarie 2012, dar s-a evitat organizarea unui scrutin în timpul Cupei Mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite