Instrucţie cu nemţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Fercu (cu balonul) a deschis  seria celor douăsprezece încercări  marcate de România în meciul cu Germania
Cătălin Fercu (cu balonul) a deschis seria celor douăsprezece încercări marcate de România în meciul cu Germania

Rugbiştii români au surclasat selecţionata Germaniei, câştigând la o diferenţă confortabilă (67-5). Georgia s-a impus în Portugalia, victoria ei avantajându-ne. România a câştigat (scor 67-5) meciul cu Germania la o diferenţă asemănătoare cu aceea din 1994, din ultimul joc direct. Şi atunci partida a contat pentru preliminariile CM.

Fără să fie o joacă - disputa a avut loc pe un teren, cel al clubului Constructorul-Cleopatra din Constanţa, serios afectat de precipitaţiile şi temperaturile coborâte din ultima lună -, meciul cu Germania a fost folosit de componenţii echipei României pentru pregătirea disputelor viitoare, cele mai dificile.

„Stejarii" au alternat jocul, marcând douăsprezece încercări, cinci prin înaintaşii Carpo (2), Toniţă, Dima şi Zebega, iar şapte prin treisferturile Fercu, Dimofte, Sîrbu, Calafeteanu, Ciuntu, Dumitraş şi Vlaicu. „Am încercat să folosim acest meci pentru a pregăti următoarea partidă, din Rusia. Nu a fost un meci simplu cu Germania, însă nu se compară cu ce va fi la Soci. Acum am jucat cât ne-a lăsat terenul", a declarat pentru "Adevărul Sporturi" aripa Cătălin Fercu, autorul primului eseu al echipei noastre.

În dificultate au fost cei doi transformeri ai "stejarilor, Calafeteanu şi Vlaicu izbutind să transforme doar jumătate dintre eseurile marcate - câte trei fiecare. Cu cele douăsprezece puncte irosite astfel, diferenţa dintre cele două formaţii ar fi fost mai aproape de poziţiile pe care le ocupă acestea în Europa. Şi nu numai acum, ci şi în ultimele decenii. De altfel, în 1994, la ultima confruntare directă, una care a contat pentru preliminariile Cupei Mondiale din 1995, România a câştigat cu 60-6.

Georgia s-a impus la Lisabona

Sâmbătă s-au disputat şi celelalte două meciuri din a 7-a etapă a Cupei Europene a Naţiunilor. Aflată pe primul loc, Georgia s-a impus cu 16-10 la Lisabona, rezultat care avantajează România.

Un rezultat surprinzător de strâns s-a consemnat la Madrid, unde Spania a pus în dificultate Rusia. Ibericii au ţinut aproape de mai valoroşii lor adversari, în minutul 44 fiind conduşi doar cu 20-23! În final echipa ex-sovietică a câştigat cu 38-20, menţinându-se pe locul 2, la un punct în urma Georgiei.

Următorul meci al echipei României, cel de la Soci, cu Rusia, din 27 februarie, are o importanţă majoră pentru „stejari". O victorie a lor acolo îi va menţine în cursa de calificare la Cupa Mondială din 2011 (primele două clasate merg direct la turneul final, ocupanta locului 3 participă la recalificări).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite