Tiger Woods, cel mai bogat sportiv în 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul american de golf a rămas liderul câştigurilor şi în anul precedent în ciuda scandalurilor sexuale care i-au afectat imaginea. Părăsit de o parte dintre sponsori şi cu bugetul diminuat din cauza evoluţiilor dezastruoase pe terenul de golf, Tiger a încasat totuşi 69 de milioane de euro anul trecut.

Deşi a pierdut poziţia de lider în clasamentul celor mai buni jucători de golf din lume după 281 de săptămâni, Tiger Woods a încasat totuşi 69 de milioane de euro din premii, publicitate şi drepturi de televizare, devansându-i pe tenismenul elveţian Roger Federer şi pe colegul său Phil Mickelson (SUA).

Woods încasează 33 de milioane de dolari pe sezon datorită parteneriatului cu Nike. Susţinut de imaginea lui Tiger Woods, producătorul de echipament sportiv a construit o divizie de golf ale cărei vânzări sunt evaluate la 638 de milioane de dolari. Totuşi, Tiger a încasat în 2010 cu 13 milioane de dolari mai puţin decât în 2009, lucru explicabil ţinând cont de problemele conjugale care i-au afectat imaginea.

Vettel nu e în top 10

Interesant este că Sebastian Vettel, surprinzătorul campion mondial din Formula 1, nu se regăseşte în acest top. Pilotul de la Red Bull a obţinut doar 13,5 milioane de euro, cu 6,5 milioane de euro mai puţin decât conaţionalul Michael Schumacher, a cărui revenire dezastruoasă din punct de vedere sportiv în Marele Circ i-a adus totuşi mulţi bani în cont.

Lionel Messi a câştigat duelul de la distanţă cu portughezul Cristiano Ronaldo şi la capitolul câştiguri, nu doar cel din derby-ul „El Clasico". Fără să aibă imaginea de macho a ibericului, starul argentinian a încasat cu 4,5 milioane de euro mai mult în 2010. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite