Stoica: "Dinamo este favorită în meciul cu belgienii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul român care evoluează în campionatul belgian, la AA Gent, Alin Stoica, este convins că Dinamo se poate impune diseară la Bruges. După cele 80 de minute jucate în partida câştigată de

Singurul român care evoluează în campionatul belgian, la AA Gent, Alin Stoica, este convins că Dinamo se poate impune diseară la Bruges. După cele 80 de minute jucate în partida câştigată de echipa sa în faţa lui Anderlecht, fotbalistul speră că îşi va putea revigora cariera, intrată într-un con de umbră.
- Alin, poate să bată Dinamo la Bruges?
- Sigur că da. Eu cred că, după poziţia din campionatul intern, Dinamo este favorită. Bruges este o echipă imprevizibilă, ba face un meci foarte bun, ba este de nerecunoscut. Nu voi merge la meci, dar sper ca Dinamo să facă o figură frumoasă.
- Totuşi, Dinamo are probleme de lot...
- Da, aşa este, am auzit şi eu că le lipsesc câţiva jucători, în special în linia de mijloc. Dar repet, Dinamo are prima şansă, acum depinde de ei dacă vor profita.
"Crăciunescu a dezinformat lumea"
- Te mai gândeşti să te întorci în Liga I?
- Nu mai vreau să joc în ţară, cel puţin deocamdată. De aceea am ales să joc în Europa, pentru a încerca să revin în fotbalul mare. Am ambiţii mari. Am jucat 80 de minute cu Anderlecht, iar lumea este mulţumită de mine. Nu am mai jucat atât într-un meci din primăvară, când am jucat cu Poli împotriva Rapidului.
- Totuşi, ce s-a întâmplat atunci la Poli?
- Îmi pare rău de Timişoara, care este un oraş foarte frumos, de publicul timişorean, de echipă, dar ce să fac, dacă unii nu m-au vrut. Adică domnul Crăciunescu. El nu m-a vrut. Acum poate o fi avut ordin de mai sus, dar el a fost cel care a inventat diverse lucruri despre mine, că pierdeam nopţile şi altele. Asta m-a deranjat cel mai mult, că a dezinformat. Am şi eu familie şi nu mi-a picat bine.
- De ce crezi că s-a purtat aşa cu tine?
- Nu ştiu. El mereu crede că le ştie pe toate. Poate că din cauză că este un prea bun conducător. Nu vedeţi că nu mai este la echipă?
- De victoria României în faţa Spaniei ce părere ai?
- E drept, au bătut Spania, este o victorie frumoasă, dar şi ibericii traversează o perioadă foarte proastă. Mai întâi să vedem echipa naţională în partidele oficiale, atunci când se joacă pe puncte. Meciul din martie cu Olanda va fi cel important. şanse de calificare există, dar depinde de noi cum le vom valorifica.
-În Liga I este, în ultima vreme, o adevărată vânătoare de arbitri. Cum stau lucrurile în Belgia?
- Niciodată nu au existat asemenea scandaluri în campionatul belgian. Aici arbitrii greşesc chiar mai rău ca în ţară, dar nu se lamentează nimeni. Înainte de meciul cu Anderlecht, am jucat la Beveren.
Am tras un şut pe care un adversar l-a oprit cu mâna în careu. Arbitrul nu a dat nimic, nici henţ, nici penalty. Nu a existat niciun scandal, deşi am fi putut obţine o remiză. Este o altă mentalitate decât în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite