Italia şi Franţa luptă pentru supremaţia mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zidane", a scris cotidianul "Corriere delle Sera", prefaţând duelul din finala Mondialului german. Italienii, chiar dacă au evoluat excelent în faţa Germaniei, în semifinale, cred că pornesc cu

Zidane", a scris cotidianul "Corriere delle Sera", prefaţând duelul din finala Mondialului german. Italienii, chiar dacă au evoluat excelent în faţa Germaniei, în semifinale, cred că pornesc cu şansa a doua duminică seară. "Franţa este favorită", a declarat Alessandro del Piero, omul care a învăţat meserie şi de la pericolul numărul unu al "cocoşilor", Zinedine Zidane. "Alături de el am petrecut o perioadă foarte intensă, am trecut prin multe şi ne leagă o relaţie de prietenie. Respectul pe care i-l port este mai mare decât cel cuvenit unui mare jucător. Dar Italia nu trebuie să se concentreze doar pe Zidane. Mai sunt mulţi jucători de valoare, precum Thuram, Vieira, Trezeguet, colegii mei de la Juventus", a declarat Del Piero. De fapt, în finala de mâine sunt angrenaţi nu mai puţin de opt jucători de la Juve, echipă ameninţată cu retrogradarea în Italia.

"Cocoşii" sunt obosiţi
Nici francezii nu au rămas mai prejos, selecţionerul Raymond Domenech ţinând să-şi laude adversarii. "Mă simt ciudat, pentru că dintotdeauna am admirat Italia. Echipele lor au luptat mereu şi au dovedit că au o mentalitate puternică. Aşa că mă simt ciudat că voi juca împotriva lor", a precizat selecţionerul francez.
Raymond Domenech a recunoscut că jucătorii săi, majoritatea titularilor fiind săriţi de 30 de ani, sunt foarte obosiţi. Însă nu este prea îngrijorat. "Este ceva normal. Mă refer la oboseala fizică, nu psihică. Ceea ce este un lucru extraordinar, pentru că ştim cu toţii că finalele se câştigă prin mentalitate", a explicat tehnicianul. În finală, francezii vor purta echipamentul complet alb, în timp ce Italia, considerată de FIFA drept echipa gazdă, va evolua în echipament de culoare albastră. Fundaşul de fier al lui AC Milan, Alessandro Nesta, nu va putea juca nici în ultimul act al acestui turneu. După accidentarea la muşchii aductori suferită în partida cu Cehia, Nesta nu va putea fi recuperat până la ora jocului, astfel că selecţionerul Marcello Lippi va conta tot pe cuplul de fundaşi centrali Canavaro - Materazzi.
Italia nu poate uita înfrângerea suferită în faţa "cocoşilor galici" în finala de la Euro 2000. Atunci, peninsularii au fost egalaţi în minutul 93, iar actualul juventin Trezeguet a adus trofeul în Hexagon printr-un gol de aur. Din echipa Italiei care a jucat acea finală mâine vor putea evolua doar trei fotbalişti, Cannavaro, Totti şi Del Piero.
Marea finală va fi arbitrată de argentinianul Horacio Elizondo. În vârstă de 42 de ani, sud-americanul a arbitrat şi meciul de deschidere, dintre Germania şi Costa Rica, scor 4-2, pe 9 iunie, la Munchen. Elizondo este profesor de educaţie fizică şi are o experienţă internaţională de zece ani. El a oficiat la numeroase competiţii, între care Copa America 1997 şi 1999, Campionatul Mondial al cluburilor din 2000 şi turneul olimpic din 2004.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite