Vâscul scade colesterolul
0Pe lângă faptul că aduce noroc, vâscul are şi numeroase virtuţi terapeutice. Planta creşte folosind ca suport diferiţi copaci: salcie, păducel, stejar, tei, mesteacăn, dar şi pomi
Pe lângă faptul că aduce noroc, vâscul are şi numeroase virtuţi terapeutice. Planta creşte folosind ca suport diferiţi copaci: salcie, păducel, stejar, tei, mesteacăn, dar şi pomi fructiferi: măr, păr, prun.
Nutriţioniştii europeni consideră că vâscul care creşte în măr este cel mai valoros din punct de vedere medicinal. Se folosesc doar frunzele plantei, deoarece bobiţele sunt toxice.
Planta s-a dovedit eficientă în scăderea colesterolului, în tratarea afecţiunilor vasculare şi ale sistemului nervos.
Pentru prepararea în casă a reţetelor se foloseşte numai vâscul crescut în pomii fructiferi.
Ceasca de Sanatate
1. Maceratul
Maceratul de vâsc îl preparăm din frunze uscate pe care le măcinăm cu
râşniţa de cafea. O linguriţă de pulbere o punem la macerat, într-o
cană de apă, timp de 12 ore. Această cantitate se prepară zilnic
şi se bea într-o zi, amestecată cu miere.
2. Tinctura
Tinctura se prepară dintr-o linguriţă de pulbere de vâsc pe care o
punem la macerat într-o cană de 200 ml de ţuică, timp de 14 zile. Apoi
filtrăm preparatul şi-l turnăm în sticluţe închise la culoare. Tinctura
se administrează de trei ori
pe zi, câte cinci picături.