Tort "Brăduţ", reţetă normandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru 12 bucăţi: Pentru blat : 50 g zahăr pudră, 50 g stafide şi migdale tocate, 4 linguri de ulei, 4 ouă întregi, 2 gălbenuşuri, 120 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie,

Ingrediente pentru 12 bucăţi: Pentru blat : 50 g zahăr pudră, 50 g stafide şi migdale tocate, 4 linguri de ulei, 4 ouă întregi, 2 gălbenuşuri, 120 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri apă, 50 g margarină, 100 g făină, o linguriţă de mentă şi anason râşnite, 50 g amidon.

Umplutura: 2 kg mere rase, zeama de la 3 lămâi, 150 g zahăr pudră, câte 5 g scorţişoară pudră şi vanilie. Glazura: nucă de cocos, coajă rasă de lămâie şi portocală.

Preparare: Topim zahărul pudră, apoi punem stafidele şi migdalele. Separat, batem gălbenuşurile şi albuşurile şi le punem peste zahăr.

Adăugăm coaja de lămâie, apoi celelalte ingrediente, amestecându-le timp de 15 minute. Umplutura: merele rase amestecate cu vanilia şi scorţişoara se pun pe foc timp de 10 minute. Se lasă la răcit. Coacem blatul la cuptor timp de 30 de minute, într-o formă specială de brăduţ. După răcire, "brăduţul" va fi umplut cu mere.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite