Trucuri ca să vă reveniţi după petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu consumaţi cafea, care încetineşte recuperarea, şi dormiţi cât mai mult. Dureri de cap, ameţeală, oboseală şi senzaţia că orice zgomot devine insuportabil. Aşa puteţi începe noul an dacă la petrecerea de Revelion aţi abuzat de mâncare şi de alcool.

Starea generală proastă de după petrecere trebuie gestionată cu înţelepciune.

Există pilule care pot atenua efectele negative pe care oboseala şi consumul exagerat de alcool le au asupra corpului, dar şi produse, precum cafeaua sau sucuri acidulate, care le pot accentua.

Deshidratarea, vinovată de starea proastă

Starea de rău care apare după consumul de alcool este generată, în mare parte, de deshidratarea organismului. Fenomenul se petrece pentru că, odată ajuns la creier, alcoolul blochează secreţia unui hormon numit vasopresină. 

În lipsa acestui hormon, rinichii direcţionează lichidele direct spre vezica urinară, eliminându-le din organism. Consumul unei cantităţi mari de lichid este primul pas pentru recuperare, însă nu toate băuturile sunt recomandate.

Nerecomandate: sucul şi cafeaua

Ca şi alcoolul, cafeina este diuretică,  deci deshidratează corpul şi mai tare. Chiar dacă, în mod obişnuit, cafeaua este un excitant care atenuează senzaţia de oboseală, după o petrecere la care aţi consumat alcool, este bine să o evitaţi.

Nici sucul de portocale, cunoscut pentru efectul său revigorant, nu este recomandat după petrecere. Acesta creşte aciditatea în stomac şi vă poate încetini recuperarea. Specialiştii spun că apa este lichidul cel mai bine tolerat de corp în aceste condiţii.

Este bine de ştiut că puteţi menţine organismul hidratat şi consumând banane. Acestea au potasiu şi săruri minerale care reduc nevoia de a urina.

Dulciurile sunt recomandate după excesele de alcool, pentru că ridică nivelul de glucoză din sânge şi hrănesc rapid muşchii şi creierul. Aceeaşi acţiune o au şi vitaminele B.

Odihna, cel mai bun remediu

Cea mai eficientă metodă de recuperare după mai multe nopţi în care aţi petrecut este să dormiţi cât mai mult.
Nu există un număr recomandat de ore de somn, ci atât cât este necesar pentru a vă simţi odihniţi şi refăcuţi.

Fiecare metabolism are procesele sale specifice şi timpi diferiţi de refacere, de aceea nu există o regulă general valabilă.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite