Satisfacerea partenerei le dă încredere bărbaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satisfacerea partenerei  le dă încredere bărbaţilor
Satisfacerea partenerei le dă încredere bărbaţilor

Pentru a avea o viaţă sexuală împlinită, bărbaţii au nevoie de încredere în propria sexualitate. Cu această afirmaţie sunt de acord 95 la sută din românii participanţi la studiul European Sexual Confidence Survey (500 de subiecţi), cercetare realizată în 12 ţări europene, pe un eşantion total de peste 8.500 de adulţi.

Cel mai important element care determină un bărbat să aibă încredere în propria sexualitate constă în satisfacerea partenerei, după cum afirmă 76 la sută din bărbaţii români.

Tulburările de erecţie duc la depresie

Pe de altă parte, lipsa încrederii în propria sexualitate, ca urmare a tulburărilor de erecţie, influenţează şi viaţa socială, nu doar pe cea sexuală a bărbatului, după cum consideră 96 la sută  din subiecţii de ambele sexe.

„Tulburările de erecţie devin mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă, însă sunt întâlnite la orice vârstă şi frecvenţa lor este mult mai mare în realitate decât consideră oamenii în general. Deşi aproximativ nouă din zece bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani prezintă stări de erecţie fermă, procentul se reduce semnificativ la şapte din zece bărbaţi care au vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Aceşti bărbaţi, ignorând lipsa încrederii în propria sexualitate şi pierderea capacităţii de a-şi satisface partenera din punct de vedere sexual, prezintă un risc ridicat de depresie şi de anxietate“, afirmă profesorul Nicolae Calomfirescu, preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite