Retete pentru cura de slabire
0Mancare de urzici cu flori de soc Cantitati: 500 gr urzici, 100 gr flori de soc, 1 legatura ceapa verde, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura faina, iaurt degresat, hrean. Pregatire: urzicile
Mancare de urzici cu flori de soc Cantitati: 500 gr urzici, 100 gr flori de soc, 1 legatura ceapa verde, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura faina, iaurt degresat, hrean. Pregatire: urzicile curatate se oparesc. Dupa aceea se toaca marunt si se pun la fiert cu celelalte ingrediente, taiate, de asemenea, marunt. Cand totul a fiert se adauga faina (se incorporeaza prin amestecare), apoi untdelemnul. Se servesc cu iaurt si hrean ras (60 Kcal/ portia - 200 gr). Salata de papadie cu mere si anason Cantitati: 200 gr frunze de papadie, 2 mere, o lingurita seminte pisate de anason, zeama de la o lamaie, 2 lingurite ulei de masline. Inainte de a pregati salata, frunzele de papadie se pun in apa cu sare (in 500 gr apa se dizolva o lingurita cu sare) unde se pastreaza timp de o ora. Apoi, se spala frunzele sub un jet de apa rece. Se amesteca frunzele si merele taiate marunt. Se adauga semintele de anason, zeama de lamaie si uleiul de masline (50 Kcal portia de 200 gr). Bautura tonica Ingrediente: mere acrisoare (1 kg), infuzie de anghinare, infuzie de frunze de mur. Sucul de mere se amesteca impreuna cu infuzia de anghinare si mur (1 lingua planta la 25 gr apa. Se indulceste cu 1 lingurita rasa de miere (la o cana de 200 gr). Se consuma 3 cani pe zi (40 Kcal.).