Mărarul influenţează activitatea hormonilor
0Mărarul este o sursă importantă de vitamina C, de fibre şi de minerale precum magneziul, fierul şi manganul. Acest condiment este un remediu natural recomandat într-o varietate de boli.
Fitonutriţionistul Eugen Giurgiu apreciază că sucul de mărar, administrat 14 zile, ajută la prevenirea şi la combaterea calculilor, fiind şi un bun adjuvant în tratamentul cistitelor şi infecţiilor urinare. În stare crudă, adăugat în special în salate, mărarul combate stările depresive. Tot în stare crudă, este benefic şi pentru femeile care alăptează, deoarece stimulează lactaţia.
Planta este recomandată şi în regimul de slăbit, pentru că are efect diuretic şi favorizează arderea surplusului de grăsime. O cură cu tinctură obţinută din
seminţe de mărar, timp de 20 de zile, influenţează activitatea hormonală, contribuind la creşterea naturală a sânilor.
Reţeta săptămânii
Macrou cu mărar şi vin alb
Timp de preparare: 60 de minute
Calorii: 120/porţia
Ingrediente: 1,5 kg macrou (fără capete, coadă şi fără aripioare, curăţat de solzi şi de intestine), 6 legături de mărar, o ceapă, 50 ml vin amestecat cu 200 ml de apă şi 2 linguri de ulei de măsline, foi de dafin, după gust, 2 linguri de ulei cu care se unge folia.
Preparare: Se spală peştele şi se usucă, folosind un şervet. Mărarul şi ceapa se taie mărunt.
Mirodeniile se introduc în pântecul peştelui şi se stropeşte cu sosul de vin. Apoi, se înfăşoară peştele într-o folie de aluminiu unsă cu ulei şi se introduce în cuptorul preîncins la foc potrivit. După 15 minute, se desface folia şi se pune tava din nou în cuptor, pentru ca peştele să se rumenească.