Îngheţată cu portocală, fragi şi mentă
0Cantităţi: 1 kg fragi, 100 g suc de portocală, vanilie, 2 linguri de apă plată, 50 g frişcă, 100 g iaurt, 100 g zahăr pudră, 6 frunze de mentă. Preparare: Amestecăm zeama de portocală cu 6
Cantităţi: 1 kg fragi, 100 g suc de portocală, vanilie, 2 linguri de apă plată, 50 g frişcă, 100 g iaurt, 100 g zahăr pudră, 6 frunze de mentă.
Preparare: Amestecăm zeama de portocală cu 6 linguriţe de zahăr până se formează spumă. Fragii curăţaţi vor fi amestecaţi cu zahărul care a rămas, apa plată şi frişca în care am încorporat, în prealabil, iaurtul, vanilia şi menta. Adăugăm apoi spuma de portocale. Vom ţine îngheţata la congelator minimum 3 ore. Va fi servită în păhărele de îngheţată, decorată cu frăguţe.