Antidiscriminare în școlile din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discriminarea în şcoli îi poate izola pe cei abuzaţi emoţional
Discriminarea în şcoli îi poate izola pe cei abuzaţi emoţional

Autorităţile din SUA pun la cale o campanie de prevenire a discriminării tinerilor homosexuali în şcoli care va fi îndreptată şi împotriva altor abuzuri emoţionale. Profesorii vor fi sfătuiţi că disciplina nu este singura metodă de a rezolva problema discriminării între elevi.

Potrivit cotidianului Washington Post, Administraţia Obama se pregăteşte să dea startul unei campanii de prevenire a discriminării tinerilor homosexuali în şcoli, dar şi împotriva altor abuzuri.

Autorităţile din cadrul Departamentului de Educaţie pentru Drepturi Civile au declarat că nu este vorba despre un pachet legislativ, ci de un ghid care să le amintească studenţilor şi profesorilor că legile privind drepturile civile îi pot ajuta să prevină situaţii dramatice, cum ar fi cazurile de suicid în rândul adolescenţilor abuzaţi sau neînţeleşi.

Conştientizare,nu legi în plus

Şi preşedintele Obama susţine activ iniţiativa. „Trebuie să risipim mitul că a-ţi face de râs colegii pentru că au altă orientare sexuală e ceva normal", a declarat Obama acum două săptămâni într-un clip postat pe site-ul Casei Albe.

„Obiectivul nostru este să aducem şcolilor, colegiilor şi universităţilor informaţii despre ce trebuie să facă când văd cazuri de abuz şi de violare a drepturilor omului", a declarat Russlynn H. Ali, asistenta pe educaţie al secretarului pentru drepturi civile.

Ali, care face parte dintre autorii ghidului campaniei,  spune că un student homosexual are mari şanse de a se retrage de la activităţi, după ce observă că în jurul lui colegii protestează împotriva homosexualităţii. „Dacă directorul şcolii îi opreşte pe hărţuitori, nu înseamnă că este suficient pentru ca atitudinea lor să fie schimbată, este doar o pedeapsă de moment".

Unul din zece adolescenţi este homosexual

Potrivit agenţiei Reuters, un studiu recent dezvăluie că 9,3% dintre adolescenţii americani din New York au mărturisit că au avut parteneri de acelaşi sex.

„Evident este un procentaj crescut şi avem nevoie să recunoaştem alte vulnerabilităţi care ar putea fi asociate", a declarat Susan Blank, asistent comunitar la Departamentul de Sănătate din New York. Ea se referă aici la sexul neprotejat, ca şi la posibile abuzuri. Cercetarea a mai arătat că cei care au avut relaţii cu parteneri de acelaşi sex sunt mai predispuşi să preia boli cu transmitere sexuală.

"Dacă directorul şcolii îi opreşte pe hărţuitori, nu înseamnă că atitudinea lor este schimbată, e doar o pedeapsă de moment."
Russlynn H. Ali
asistenta  secretarului pentru drepturi civile

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite