Suplimente bune pentru protejarea inimii. Ce e important să ştim înainte de a le lua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolile de inimă trebuie ţinute permanent sub supraveghere medicală. Anumite suplimente alimentare s-au dovedit a fi de mare ajutor în buna funcţionare a inimii. Chiar şi aşa este nevoie de avizul medicului curant înainte de a lua orice fel de medicament pentru afecţiuni cardiace.

Bolie de inimă stau în acest moment la baza celor mai multe decese înregistrate. Afecţiunile cardiace au nevoie de supraveghere medicală şi investigaţii de specialitate permanente.

Anumite suplimente alimentare s-au dovedit benefice pentru sănătate cardiacă, dar înainte a cumpăra aceste medicamente de la farmacie este bine ca pacienţii cardiaci să întrebe medicul curant.

Un astfel de supliment este coenzima Q 10. Medicamentele prescrise pentru inimă precum statinele şi betablocantele pot conduce la scăderea nivelului ei. Suplimentele alimentare pot corecta această carenţă.

Niacina – vitamina B3- luată în asociere cu statinele, duce la scăderea nivelului de colesterol , îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi la prevenirea unui al doilea atac de cord.

Acizii graşi omega-3 reduc probabilitatea apariţiei cheagurilor şi a blocării arterelor, precum şi nivelul trigliceridelor.

Vitamina D – calcitrol – este considerată fundamentală pentru buna funcţionare a muşchiului inimii, reducând riscul de atac de cord, de hipertensiune şi diabet.

Suplimentele cu B6, B12 şi acid folic, precum şi cu vitaminele C şi E ajută la prevenirea hipersecreţiei de homocisteină, un aminoacid toxic, care contribuie la apariţia afecţiunilor cardiace în mai mare măsură decât nivelul ridicat de colesterol.

Tactici de prevenire a atacului de cord

„Noua biblie a vitaminelor“, coordonată de farmacologul Earl Mindell recomandă câteva măsuri de păstrare a sănătăţii inimii şi de reducere a atacului de cord. Prima măsură este reducerea cantităţii de sare şi de zahăr din dietă.

Renunţarea la fumat şi la alcoolul în exces, exerciţiile fizice regulate, menţinerea unei greutăţi normale, reducerea consumului de grăsimi saturate, de uleiuri hidrogenate şi a colesterolului sunt alte recomandări.

Totodată, este permis consumul unor cantităţi crescute de usturoi, de fructe proaspete şi de peşte, de proteine de soia, în locul celor de origine animală.

Şi nu în ultimul rând râsul este important, este de părere farmacologul. Râsul este un medicament excelent. El nu doar că eliberează emoţiile reprimate şi stresul, dar aduce şi bună dispoziţie şi amuzament.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite