Cum scapi de ridurile din jurul ochilor fără să agresezi pielea. Terapia vindecă şi arsurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapia cu lumină galbenă întinereşte pielea. FOTO Eduard Enea
Terapia cu lumină galbenă întinereşte pielea. FOTO Eduard Enea

Odată cu trecerea timpului, rezervele de colagen, una dintre cele mai importante proteine care susţine formarea de ţesuturi noi  - piele, oase, dinţi -  se diminuează. Pielea îşi pierde din fermitate şi elasticitate.

Îmbătrânirea este un proces biologic complex, însă până la urmă are două mari cauze: timpul şi ultravioletele, ambele lăsând urme asupra pielii.

Odată cu trecerea timpului, rezervele de colagen, una dintre cele mai importante proteine care susţine formarea de ţesuturi noi  - piele, oase, dinţi -  se diminuează. Pielea îşi pierde din fermitate şi elasticitate.

Ridurile care dau femeilor cele mai mari bătăi de cap sunt cele din jurul ochilor. Sunt şi greu de tratat prin fototerapie – ingredientul de bază al multor tratamente de rejuvenare -, întrucât procedura implică purtarea unor ochelari de protecţie.

Fototerapia cu lumină galbenă înlătură acest inconvenient însă, fiind ultima modă în materie de tratament al ridurilor din zona preorbitală. Procedura activează mecanismele proprii ale organismului şi îl stimulează să producă colagen şi elastină.

Ameliorează rozaceea

„Fototerapia foloseşte lumină la o intensitate controlată, care nu este dăunătoare pielii, precum lumina emanată de lămpile solare destinate bronzării artificiale.  Există, la ora actuală terapii cu lumină roşie, terapii cu lumină albastră şi, mai nou, terapie cu lumină galbenă. Dacă primele două se bazează pe lumină la o intensitate ceva mai ridicată, terapia Gentle Waves foloseşte lumină la cea mai blândă intensitate, nefiind nevoie ca pacienţii să poarte ochelari de protecţie în timpul şedinţelor”, explică dr. Michael Russu, medic în cadrul clinicilor Bioderm.

Noua terapie ajută la vindecarea arsurilor solare, la ameliorarea rozaceei şi ridurilor, dar poate fi folosită şi concomitent cu alte proceduri de rejuvenare pentru redarea strălucirii şi aspectului tineresc al pielii.

Terapia are la bază o tehnologie fotomodulatoare. O serie de LED-uri emit pulsaţii luminoase asupra pielii, intensificând activitatea celulară şi stimulând celulele să producă proteine esenţiale care conferă pielii acel aspect ferm şi întinerit.

Spre deosebire de terapiile obişnuite de rejuvenare care produc un efect termic asupra zonei tratate pentru a induce un răspuns de vindecare din partea organismului sau care folosesc diferite substanţe cu rol de peeling (îndepărtare a ţesuturilor), terapia cu lumină galbenă este mult mai fină şi nu produce nici cea mai mică agresiune asupra pielii, mai spune dr. Russu.

O şedinţă durează doar un minut

Terapia este noninvazivă, nu are efecte adverse, nu provoacă durere şi nu are efect termic, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele, dar şi pentru persoanele foarte active şi ocupate - o şedinţă clasică durează doar un minut. Pentru a beneficia la maximum de efectele terapiei, dermatologii recomandă 8-10 şedinţe. Pot fi făcute şi până la 2 şedinţe pe săptămână. Rezultatele încep să se vadă de la o şedinţă la alta, majoritatea pacienţilor raportând îmbunătăţirea vizibilă a aspectului pielii după 5-7 şedinţe.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite