Britanicii dezvoltă un test rapid pentru detectarea primelor semne de Covid-19
0Oamenii de ştiinţă britanici dezvoltă un test de „avertizare timpurie”, ce poate fi folosit acasă, capabil să detecteze primele semne de Covid-19, înainte de apariţia oricăror simptome.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Newcastle au dezvoltat un test care ar putea detecta infectarea cu coronavirus înainte de apariţia simptomelor.
Testul are la bază detectarea unui marker eliberat imediat după ce sistemul imunitar a fost afectat de o infecţie. Este de menţionat că markerul numit neopterină nu identifică în mod specific Covid-19, dar indică activarea sistemului imunitar. Rezultatul testului aflat în cercetare ar putea fi furnizat în câteva secunde, după analizarea probelor de sânge, urină sau salivă.
Acest test ar putea funcţiona ca un semnal de avertizare timpurie, transmite Sunday Telegraph.
Colin Self, profesor emerit la universitate afirmă că testul ar putea fi complementar, ca o măsură de dublă siguranţă, în combinaţie cu celelalte regimuri de testare.
Testul ar putea fi livrat prin poştă la britanicii izolaţi la domiciliu.
Creşterea producţiei de neopterină se întâlneşte în infecţiile virale, inclusiv virusul imunodeficienţei umane (HIV), infecţiile determinate de bacterii (TBC) şi paraziţi (malarie), boli autoimune (artrita reumatoidă şi lupus eritematos sistemic), boli maligne şi în alte complicaţii imunologice.
Acest demers ştiinţific vine după ce 708 persoane care au fost anterior testate pozitiv pentru coronavirus au murit, sâmbătă, în Marea Britanie, numărul total de victime al noului virus ridicându-se la 4.313.
Guvernul britanic şi-a propus să crească capacitatea de testare pentru virusul originar din Wuhan până la 100.000 de teste pe zi.
Sâmbătă, 4 aprilie a.c., a fost înregistrată cea mai mică creştere a numărului de cazuri noi, din ultimele patru zile, respectiv 3.735. Autorităţile sunt optmiste şi au transmis că aceasta înseamnă că rata de infectare se stabilizează. Până acum, în Marea Britanie au fost înregistrate aproape 42.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, la o populaţie de peste 66 de milioane de locuitori.
Cu toate acestea, există îngrijorări ca spitalele regionale nu vor face faţă volumului de pacienţi, aşa cum se întâmplă la Londra, unde există cel mai mare focar din Marea Britanie. Aici traiesc foarte multi conationali, romanii fiind activi pe piata serviciilor din UK.