Ce este bine să mănânci dacă ai rinită alergică
0Există unele substanţe nutritive care acţionează ca antihistaminice naturale. În acelaşi timp, există alimente care agravează simptomele bolilor alergice, motiv pentru care trebuie limitate.
• Vitamina C ajută la prevenirea secreţiei de histamină şi reduce efectele poluării, care agravează alergiile. Persoanele cu boli alergice trebuie să includă cât mai des în dietă alimente bogate în vitamina C: citricele, pătrunjelul, varza, coacăzele, kiwi, ardeiul gras, broccoli, conopida.
• Vitamina E poate reduce din intensitatea reacţiilor alergice. Un studiu a arătat că o dietă săracă în vitamina E creşte de 3 ori riscul de a face o alergie. Uleiurile (de floarea-soarelui, de măsline), alunele, migdalele, peştele gras sunt surse de vitamina E.
• Quercitina este un antioxidant şi un antiinflamator puternic, care poate inhiba eliberarea de histamină. O găsim în ceapă, ceai verde, afine, ardei iute şi mere.
Citeşte mai multe pe www.clicksanatate.ro