Marius Ghincea

Marius Ghincea

Despre politica internaţională
 • acum 4 luni

  Ce facem cu memoria Holocaustului?

  Elie Wiesel, celebrul supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, spunea în „Noaptea”, cartea sa despre infernul de la Auschwitz, că „uitarea înseamnă pericol şi insultă”.

 • acum 7 luni

  Apărarea colectivă şi iluzia securităţii

  Publicarea acordului de principiu al guvernului Statelor Unite ale Americii pentru începerea discuţiilor cu România privind achiziţionarea de tehnică militară anti-aeriană (sol-aer) a cauzat o dezbatere online aproape isterică între „pacifiştii” care ar vedea fondurile pentru apărare investite în educaţie şi asistenţă socială şi „militariştii” care susţin asigurarea unei finanţări adecvate apărării naţionale.

 • acum 7 luni

  George Soros: baubaul ispăşitor

  După ce fusese pus în hibernare ca urmare a folosirii asidue de către Victor Ponta şi PRU în campania electorală din iarnă, George Soros este scos din nou din cutia fermecată şi pus la muncă în poziţia care îi prieşte cel mai bine, aceea de balaur jidano-ungur-afacerist care vrea să sleiască de puteri şi prosperitate bunătatea de ţară din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

 • acum 8 luni

  Dragnea, Grindeanu şi credibilitatea externă a României

  Criza politică de la Bucureşti a început deja să capete proporţiile unei drame cinematografice americane, cu un prim-ministru care încearcă să se opună tendinţelor autoritare ale unui lider de partid înfricoşat de mâna lungă a justiţiei şi un cabinet care mai cuprinde doar pe prim-ministru şi un singur ministru nedemisionar, Augustin Jianu.

 • acum 9 luni
 • acum 10 luni

  Occidentul despre Siria: între primordialism, genocid şi eliberare

  Dezbaterea occidentală despre războiul din Siria, deja în cel de-al şaselea an, este caracterizată de cel puţin trei mari discursuri: primordialist, genocidar şi liberator. Analiştii de politică externă români şi publicul ar trebui să fie conştienţi de aceste discursuri diferite şi să rămână reflexivi atunci când citesc analize occidentale despre cauzele conflictului din Siria.

 • acum 11 luni

  Scoateţi căsătoria din Constituţie

  Constituţia nu ar trebui să definească familia, ci doar să garanteze şi să protejeze familia şi viaţa de familie, lăsând leguitorul să definească prin legislaţia organică.

 • acum 11 luni

  #UE60: Europa, încotro?

  Uniunea Europeană celebrează cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma. Semnarea tratatului este unul dintre momentele fondatoare ale Uniunii Europene

Vezi mai multe