Un turist chinez a stat două săptămâni într-un centru pentru refugiaţi din Germania, după ce a aplicat din greşeală pentru azil politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 31 de ani din China nu va uita foarte curând vacanţa sa din Germania, după ce a fost trimis de autorităţi să stea într-un centru pentru refugiaţi. Turistul chinez voia să reclame un simplu furt, însă a aplicat accidental pentru azil politic, şi a fost descoperit după două săptămâni de un angajat al Crucii Roşii într-un hostel în care sunt cazaţi refugiaţii care aplică pentru azil în Germania, relatează Foreign Policy.

Bărbatul a ajuns în oraşul sud-vestic Heidelberg fără să ştie engleză sau germană, plănuind să ajungă în Italia pentru a-şi continua vacanţa europeană. 

Problemele pentru bărbat au început atunci când a vrut să reclame furtul portofelului său şi a ajuns la primăria oraşului, unde credea că este o secţie de poliţie. Angajaţii primăriei au crezut că bărbatul vrea să aplice pentru azil politic, şi i-au dat să semneze o cerere de azil. Crezând că este vorba de o plângere pentru furt, bărbatul a semnat documentul, iar autorităţile i-au luat paşaportul, i-au înregistrat amprentele şi l-au supus unui examen medical, conform procedurii de înregistrare a cererilor de azil. 

Turistul chinez a fost trimis apoi cu un autobuz într-un hostel din oraşul Dulmen, la 300 de km depărtare, unde sunt cazaţi refugiaţii pe perioada judecării cererii de azil. Bărbatul a primit mese zilnice şi chiar o indemnizaţie pe parcursul a două săptămâni, fiind cazat împreună cu persoane care chiar aşteptau deznodământul cererii lor de azil, timp în care a încercat în zadar să le explice angajaţilor hostelului că vrea să-şi continue vacanţa în Italia.

Acolo a fost găsit de Christopher Schlutermann, un angajat al Crucii Roşii, care a observat că bărbatul părea mai confuz şi neajutorat decât alţi azilanţi cazaţi în centrul din Dulmen.

Folosindu-se de o aplicaţie de telefon care traduce din germană în mandarină şi invers, Schlutermann l-a întrebat pe „azilant” dacă are nevoie de ajutor, iar acesta i-ar fi zis că „vrea să meargă în Italia”. Angajatul Crucii Roşii a fost surprins şi atunci când a înţeles că bărbatul îşi vrea paşaportul înapoi – la care mulţi dintre căutătorii de azil renunţă fără probleme în speranţa că cererea lor va fi acceptată.

În cele din urmă, Schlutermann a cerut ajutorul unui traducător de la un restaurant din zonă, iar turistul a putut într-un sfârşit să-şi explice situaţia.

După clarificarea situaţiei cu autorităţile germane, turistul a fost lăsat să-şi continue călătoria în Italia. Televiziunea germană WDR relatează că bărbatul nu s-a enervat din cauza încurcăturii, singura sa remarcă fiind că „îşi imagina Europa într-un mod diferit”.

Încă nu se ştie de ce autorităţile din Heidelberg au crezut că bărbatul doreşte să ceară azil, însă Schlutetmann blamează eroare pe birocraţia consistentă instituită pentru a gestiona criza refugiaţilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite