„Planeta maimuţelor” în varianta reală. Un călugăr indian a fost omorât de primate, care i-au aruncat cărămizi în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maimute in parlament

Fanii filmului „Planeta maimuţelor” au motive să se teme sau, după caz, să spere. „Daily Mail” relatează că un călugăr budist a fost omorât de maimuţe în India, care i-au aruncat cărămizi în cap în timp ce acesta curăţa curtea casei sale.

Călugărul budist Munna Mishra a fost ucis pe 30 noiembrie în unul dintre cele mai bizare incidente implicând animale. În timp ce făcea curat în curte, maimuţe care se jucau la balconul casei sale au început să arunce cu cărămizi – una dintre ele lovindu-l pe călugăr în cap. 

Mishra a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital, însă a murit din cauza rănilor. Autorităţile nu au putut efectua o autopsie, deoarece rudele călugărului s-au opus.

Dar locuitorii din Bhadra Ghat, oraşul în care locuia Mishra, au relatat că primatele au devenit din ce în ce mai agresive în ultimul timp, muşcând adulţi şi copii şi furând legume din grădinile oamenilor. 

Explicaţia acestui comportament nu este, din păcate, legată de o evoluţie subită a primatelor, ci de un adevăr mai trist – dezvoltarea urbană a Indiei, ţară care ar putea depăşi China în ceea ce priveşte numărul de locuitori până în anul 2022, distruge anual părţi semnificative din habitatul natural al maimuţelor. 

În jur de 50 de milioane de maimuţe îşi au habitatul în India, în prezent, iar uciderea lor este interzisă prin lege, ceea ce înseamnă că primatele devin din ce în ce mai teritoriale odată cu reducerea habitatului natural. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite