Viitorul sună bine pentru FCSB: cum a ajuns echipa lui Reghecampf favorită la titlu dintr-o formaţie în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul play-off-ului, patru din şase echipe au ieşit din lupta pentru titlu care de acum se dă între primele două clasate. Formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf e avantajată de avansul de două puncte, dar şi de program.

La fel ca şi în sezonul trecut, trecerea în play-off şi înjumătăţirea punctelor acumulate în primele 26 de etape au „resuscitat“ lupta pentru titlu, dând şanse reale tuturor celor şase echipe. 

Din păcate, tot la fel ca în stagiunea precedentă, suspansul s-a risipit repede. Dacă înaintea primei etape de play-off, diferenţa între locul 1 (Viitorul) şi locul 6 (Dinamo) era de doar cinci puncte, după doar cinci partide s-a ajuns ca liderul din play-off (Steaua) să fie despărţit de 13 puncte de Astra, ocupanta ultimei poziţii.

În aceste condiţii, clasamentul ne spune că, de acum încolo, vom avea patru grupări, Astra, Dinamo, CS U Craiova şi CFR Cluj, pentru care titlul e un obiectiv pierdut. În returul din play-off, Viitorul şi FCSB se vor duela pentru locul 1. Şi aici însă, trupa pregătită de Hagi pare a fi în postura alergătorului care, treptat, rămâne fără suflu, în timp ce FCSB e sprinterul aflat pe val, venit din spate şi cu un ascendent moral.

O problemă cronică

Viitorul a abordat play-off-ul cu două puncte în faţa celor de la FCSB, însă, după doar cinci meciuri, nu doar că a pierdut acest avans, dar a ajuns chiar la două puncte în spatele roş-albaştrilor. 

De ce? O explicaţie e că trupa lui Hagi se confruntă cu o problemă cronică: suferă în partidele cu echipele mari. De aceea, în sezonul regulat, a pierdut cel puţin un meci cu fiecare formaţie care, ulterior, a terminat în primele şase. Inclusiv „Regele“ a recunoscut acest handicap după remiza de duminică, la Cluj: „Încercăm să ne luptăm cu cei mari, şi azi am învăţat multe, pentru că suntem o echipă tânără, iar CFR are jucători mai experimentaţi. Când joci din trei în trei zile experienţa contează mult, iar ai mei mai au mult de acumulat“.

Dinamo le-a dat aripi

De partea cealaltă, FCSB a devenit favorită la câştigarea titlului după şapte zile magice. Învinsă cu 3-1 de Viitorul, la Ovidiu, vicecampioana a fost în faţa unui moment de răscruce înaintea întâlnirii cu Dinamo la 2 aprilie. Reghecampf a sesizat momentul şi a şi anunţat că, în caz că va pierde, va părăsi banca tehnică. Strategia sa a dat  roade, iar FCSB a învins Dinamo (2-1), victorie ce le-a dat aripi bucureştenilor. Au urmat meciurile câştigate cu Astra şi cu CS U Craiova, iar FCSB a depăşit criza. Elevii lui „Reghe“ nu joacă strălucit, însă au maturitatea necesară de a culege punctele. Exact ce le lipseşte celor de la Viitorul.

Un duel ce se poate încheia devreme

Programul celor cinci etape rămase favorizează, în mod clar, FCSB. În primul rând, vicecampioana are trei partide pe teren propriu, pe „Arena Naţională“. Dintre aceste meciuri, unul e cu Viitorul. 

Putem asista la o situaţie în care lupta pentru titlu să fie tranşată de FCSB până la finalul lunii. Dacă bucureştenii vor lua şase puncte cu CFR Cluj şi cu Viitorul, iar elevii lui Hagi se vor împiedica în cele două deplasări succesive cu Dinamo şi cu FCSB, atunci Gigi Becali poate striga, fără reţinere, „campionii, campionii“, iar asta cu trei etape înainte de finalul play-off-ului.

Clasament

1. FCSB 36p

2. Viitorul 34p

3. CFR Cluj 29p

4. CS U Craiova 27p

5. Dinamo 26p

6. Astra 23p

*Ultimul meci din etapa a 5-a din play-off: Astra - Dinamo (luni, ora 20.30)

Cu cine mai are de jucat FCSB?

Et. 6: CFR Cluj (d)

Et. 7: Viitorul (a)

Et. 8: Dinamo (d)

Et. 9: Astra (d)

Et. 10: CS U Craiova (a)

Cu cine mai are de jucat Viitorul?

Et. 6: Dinamo (d)

Et. 7: FCSB (d)

Et. 8: Astra (a)

Et. 9: CS U Craiova (d)

Et. 10: CFR Cluj (a)

Titlul se joacă între noi şi Viitorul. CFR nu mai are cum, pentru că sunt deja 7 puncte. Noi, dacă batem CFR şi apoi câştigăm şi cu Viitorul, suntem 99% campioni. Gigi Becali finanţator FCSB   Ne gândim şi noi la titlu, dar nu mi-ar displăcea deloc şi locul 2. Toate echipele de sub noi se gândesc la locul acesta, care duce în Liga Campionilor. Gheorghe Hagi antrenor Viitorul  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite