VIDEO Sergio Ramos, trădat la penalty de colegul său de la Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Ramos şi Luca Modrici
Sergio Ramos şi Luca Modrici

După două meciuri în care a arătat bine, 1-0 cu Cehia şi 3-0 cu Turcia, Spania s-a înclinat în faţa Croaţiei şi nu mai e atât de sigur că-şi merită locul între favoritele turneului.

Mai ales că urmează un meci crâncen cu Italia, în optimi, iar insularii au motive de revanşă. Acum patru ani, în finala Campionatului European din Ucraina şi Polonia, Spania a învins cu 4-0, devenind astfel singura echipă care câştigă de două ori la rând trofeul continental.
Revenind la meciul împotriva Croaţiei, care nu l-a avut în echipă pe probabil cel mai bun jucător al ei, mijlocaşul Luca Modrici, Spania s-a împiedicat din cauza propriei superficialităţi. A deschis scorul prin Morata, ajuns la al treilea gol la Euro, dar a fost egalată în ultimul minut al primei reprize, când Kalinici a marcat cu o execuţie superbă. A venit însă minutul 72, când ibericii au primit o lovitură de la 11 metri, iar căpitanul Sergio Ramos a pus mâna pe minge pentru a executa. În acel moment, căpitanul Croaţiei, Dario Srna, a plecat spre banca de rezerve, unde se afla Modrici, şi l-a întrebat pe acesta cum bate Ramos penaltyurile la Real Madrid. Apoi, a fugit repede la portarul Subasici şi i-a comunicat ce aflase de la Modrici. Spaniolul Sergio Busquets a sesizat faza şi l-a atenţionat pe Ramos să schimbe strategia, însă căpitanul Spaniei a tras aşa cum a crezut el. „Modric mi-a transmis prin Srna să aştept, deoarece Ramos va trage în dreapta. Aşa am făcut şi am apărat. Îi mulţumesc lui Luca”, a afirmat la final goal-keeperul croaţilor. În minutul 87, Croaţia a dat lovitura decisivă Spaniei, Perisici finalizând un contraatac de manual , cu un şut pe colţul scurt.
Înfrângerea, dar mai ales perspectiva întâlnirii cu Italia din optimi, nu le-a căzut deloc bine spaniolilor. „Este o înfrângere neaşteptată. Am ratat şansa de a termina pe primul loc în grupă. Vestiarul a amuţit când am aflat că jucăm cu Italia. Nu ne-am dorit asta, dar  nu ne temem. Italia a arătat bine la acest Campionat European, dar nici noi nu ne lăsăm”, a declarat selecţionerul Vicente Del Bosque, după meci. Italia şi Spania s-au întâlnit ultima dată chiar anul acesta, pe 24 martie, într-o partidă disputată la Udine, şi terminată la egalitate, scor 1-1.

135 de meciuri la naţionala Spaniei are Sergio Ramos, care a împlinit în martie 30 de ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite