VIDEO Mircea Lucescu face bani pentru Şahtior şi din meciurile amicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk se pregăteşte de reluarea sezonului oficial în Israel, „minerii” lui Lucescu jucând aseară, cu ŢSKA Moscova, scor 2-1, ultimul meci dintr-un puternic turneu amical.

Marţi, cu o zi înainte de întâlnirea cu ruşii, ucrainenii au plecat de la Tel Aviv şi s-au deplasat până la Ierusalim. Bineînţeles, ţinta a fost una turistică, „Il Luce” şi jucătorii săi petrecând o întreagă după-amiază prin locaţiile imprimate de istorie şi de religie din capitala Israelului. Pe Via Dolorosa, în Oraşul Vechi sau la Biserica Sfântul Mormânt, Mircea Lucescu n-a scăpat de ochii vigilenţi ai turiştilor, tehnicianul român oprindu-se deseori pentru fotografii şi autografe. Evident, delegaţia lui Şahtior a ajuns şi la celebrul Zid al Plângerii, prilej excelent pentru rugăciuni şi dorinţe.
Şahtior a participat la United Supercup, turneu disputat în Israel la care au mai luat parte ŢSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg şi Metalist Harkov. Înaintea jocului de aseară cu ŢSKA, „minerii” au câştigat meciurile cu Zenit şi cu Metalist, cu 2-1 şi 2-0, şi şi-au asigurat locul întâi şi un premiu de 330.000 de euro! Nici celelalte echipe nu au plecat cu mâna goală, sponsorul turneului, Gazprom, împărţind 1 milion de dolari celor patru echipe participante.

Echipa lui Mircea Lucescu este pe primul loc în campionatul din Ucraina, calificată în sferturile Cupei şi în „16”-mile Ligii Europa, unde urmează a o întâlni pe Victoria Plzen.

Doarme cu Biblia sub pernă
Se ştie faptul că Mircea Lucescu e o persoană foarte credincioasă. „Acest lucru m-a ajutat mult în viaţă să depăşesc momentele dificile”, a declarat antrenorul de 68 de ani într-un recent interviu. De altfel, atunci când a fost internat în spital după accidentul cu tramvaiul din ianuarie 2012, Lucescu a recunoscut faptul că a avut mereu lângă el Biblia, pe care noaptea o aşeza sub pernă.

lucesu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite