VIDEO Azi se fac 12 ani de la debutul lui Iniesta la Barcelona. Adversar direct i-a fost un fotbalist român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica(stânga) şi Andres Iniesta, adversari acum 12 ani
Alin Stoica(stânga) şi Andres Iniesta, adversari acum 12 ani

Andres Iniesta este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria Barcelonei, dar şi a naţionalei Spaniei, pentru care a marcat golul victoriei în finala Cupei Mondiale din 2010.

Astăzi se fac 12 ani de când Iniesta a debutat la FC Barcelona, singura echipă de club pentru care a jucat, deşi între 1994 şi 1996 el a fost legitimat la Albacete. Iniesta care are 30 de ani a avut parte la prima sa apariţie în tricoul Barcelonei de un duel direct cu un fotbalist român. Alin stoica, fiul lui Tudorel Stoica, căpitanul din perioada de aur a Stelei, juca atunci la FC Bruges. Stoica trecuse pe la Anderlecht, unde evoluase şase ani, şi era cotat ca un jucător foarte bun. Iniesta, în schimb, era doar un puşti de 18 ani, promovat de la echipa a doua a Barcelonei. Spaniolii, antrenaţi de Louis Van Gaal, au învins în acel meci din Liga Campionilor cu 1-0 prin golul lui Riquelme, din minutul 64, deşi au folosit foarte puţini titulari. De la momentul respectiv, cariera lui Iniesta a luat-o în sus, iar cea a lui Stoica în jos. 

Andres a cucerit 21 de trofee cu Barcelona şi e campion mondial şi dublu campion european cu Spania, având 102 selecţii şi 11 goluri la naţională, iar Alin Stoica deşi e doar cu cinci luni mai mic, a ieşit demult din circuitul de performanţă. El a plecat în 2004 de la Bruges şi a mai jucat la Siena, FC Naţional, Poli Timişoara, Gent, Mouscron, FC Braşov, Vojvodina Novi Sad şi ASU Politehnica Timişoara, peste tot cu apariţii meteorice. Din 2013 nu mai activează nicăieri.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite