VIDEO Ecuador - Argentina 1-3, Hat-trickul lui Messi trimite Argentina la  mondialul din Rusia. Chile ratează calificarea după înfrângerea cu Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentina, finalista ediţiei trecute a Cupei Mondiale, se afla, înaintea ultimei etape a campaniei de calificări din America de Sud, în situaţia nedorită de a rata calificarea la mondialul din Rusia în cazul unui rezultat negativ în meciul cu Ecuador, disputat în deplasare.

Pentru Argentina lucrurile au început cum nu se poate mai rău, Romario Ibarra deschizând scorul pentru formaţia gazdă, deja eliminată din cursa pentru Rusia, după doar 38 de secunde. În acel moment, Argentina, care a avut o campanie de calificări tumultuoasă în care a schimbat nu mai puţin de trei antrenori, şi Messi, pentru care câştigarea unui mondial reprezintă poate cel mai dorit trofeu, trebuie să fi fost loviţi de posibilitatea reală a ratării calificării.

În aceste situaţii, să-l ai în echipă pe cel mai bun jucător din istorie ajută iar, aşa cum afirmă una din regulile nescrise a fotbalului, marii jucători apar atunci când echipa are nevoie. Ceea ce a urmat a fost un recital al jucătorului Barcelonei, acesta întorcând rezultatul cu două goluri în minutele 12 şi 20, primul după un un-doi cu Di Maria iar cel de-al doilea după o recuperare personală şi o finalizare în forţă. În minutul 62 acelaşi Messi a pus sfârşit emoţiilor fanilor argentinieni cu un gol superb, după o acţiune personală caracteristică.

Ultima etapă din Europa: ce nume uriaş rămâne acasă!

În celelalte meciuri disputate în America de Sud, Brazilia a învins Chile cu 3-0, Uruguai, Bolivia cu 4-2, Venezuela a învins Paraguay cu 1-0 iar Peru şi Columbia au remizat 1-1.

Echipele calificate: Brazilia, Uruguay, Argentina şi Columbia, iar Peru va disputa meci de baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite