US Open: Simona Halep - Azarenka, avantajele bielorusei, argumentele Simonei şi programul sferturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Victoria Azarenka vor juca miercuri în sferturile US Open. Pregătită de Wim Fissette, fostul antrenor al româncei, tenismena bielorusă e creditată cu prima şansă.

O confruntare între Victoria Azarenka şi Simona Halep era de mult aşteptată de fanii tenisului. Revenită în top după o serie de acidentări, bielorusa nu a apucat să o întâlnească pe “new Simona”, adică a doua jucătoare a lumii.
Ceea ce se prefigura de la începutul turneului, adică un sfert Halep – Azarenka, s-a concretizat în cele din urmă. Ambele au avut câte un meci memorabil la această ediţie, Azarenka împotriva lui Angelique Kerber, în turul al treilea, Halep contra unei alte nemţoaice, Sabine Lisicki, în optimi. Partida Simonei a fost de fapt o bătălie dură cu un adversar redutabil, cu umiditatea şi căldura de la US Open, cu accidentărea de la coapsă şi cu epuizarea. Într-un colţ de minte se strecurase şi gândul retragerii, dar Simona a ales să meargă mai departe:  “Acum sunt OK, am avut o zi de recuperare şi sunt pregătită de partida cu Victoria. Ştiu că ea va lupta, pentru că e o luptătoare şi mai ştiu că serveşte bine şi loveşte mingea puternic”. La pariuri, bielorusa e creditată cu prima şansă la victorie în meciul cu Halep, cu o cotă de 1,45, iar Azarenka e văzută ca a doua favorită la câştigarea US Open, după Serena Williams. Partida va fi transmisă în direct pe EuroSport.
De ce e Azarenka favorita meciului
1.Bielorusa are toate informaţiile posibile despre Halep şi planurile ei tactice, Victoria fiind acum antrenată chiar de belgianul Wim Fissette, cel care a avut o contribuţie majoră la ascensiunea Simonei.
2. Chiar dacă statistica nu mai are în contextul actual mare relevanţă, Azarenka a câştigat precedentele două partide cu Simona, la Linz şi la Doha, ambele în 2012. Aşadar, meciul de azi pleacă de la un 2-0 de moral în favoarea bielorusei.
3. Azarenka e fost lider mondial, a câştigat două Grand Slamuri (ambele la Australian Open) şi, la doar 26 de ani, e văzută ca principala pretendentă la poziţia de urmaşă a Serenei Williams. Meciul de azi ne va oferi totuşi o imagine mai bună despre acest duel şi posibilitatea ca meciul Halep – Azarenka să se transforme în anii următori într-un “clasic”, poate chiar pentru locul 1 WTA. 
Care sunt argumentele Simonei
1.Dacă Azarenka e pregătită de Wim Fissette, şi Halep are un antrenor de top, pe australianul Darren Cahill, şi a început deja să descifreze jocul Victoriei: “Cred că trebuie să o fac să alerge, să fiu rapidă şi să fiu acolo la momentul potrivit, pentru a lovi mingea rapid şi a fi agresivă. E tot ce îmi trece prin cap acum. Voi vorbi cu antrenorul, cu echipa şi vom vedea ce de făcut”.
2. Partidele câştigate de Azarenka s-au consumat în 2012, pe vremea când Simona nu îşi arătase potenţialul real. “Eu sunt o jucătoare diferită faţă de acea perioadă. Acum sunt mai puternică mental. Sunt mai puternică fizic. Va fi o altă zi, va fi un nou meci. Totul este diferit. Cred că pot câştiga”, susţine Halep.
3. Chiar şi în ultimele luni, de când Victoria s-a întors la o forma fizică acceptabilă, tot Simona a avut rezultatele mai bune. La turneele ce au precedat US Openul, Cincinnati şi Toronto, Simona a ajuns până în finală, în vreme ce Azarenka s-a oprit de fiecare dată în optimi, fiind învinsă de Pavlyuchenkova şi de Errani.

Victoria e o luptătoare. Încep să simt deja puţin presiunea, dar voi încerca să nu mă gândesc la rezultat Simona Halep, locul 2 WTA Simona a progresat foarte mult de cînd ne-am întîlnit. Cu siguranţă este una dintre favoritele turneului. Se află de mult timp în Top 3 şi a câştigat multe meciuri Victoria Azarenka, locul 20 WTA


Sferturi la US Open
Marţi

Roberta Vinci – Kristina Mladenovici 6-3, 5-7, 6-4
Serena Williams – Venus Williams, ora 02.00

Miercuri 
Petra Kvitova – Flavia Pennetta
Simona Halep – Victoria Azarenka

Simona Halep – Victoria Azarenka, ora disputării meciului, livetext şi reacţii

S-a retras de la dublu mixt
După partida-maraton cu Sabine Lisicki, Simona Halep a luat decizia să se retragă de la dublu mixt, unde evolua alături de Horia Tecău. Partenerul ei nu s-a supărat: “Intrând în această competiţie de mixt ştiam de la început că va fi riscul ca Simona să nu poată continua, pentru că are de jucat simplu. Dacă are un meci de trei seturi în care este foarte solicitată, ştiam că va fi greu să intre după aceea la mixt. Simplul este o prioritate mult mai mare pentru ea, îmi doresc să-şi revină şi să fie pregatită pentru următorul meci, asta-i cel mai important. M-am bucurat să joc alături de ea, am câştigat două meciuri, ne-am distrat, ne-am simţit bine, poate o să mai avem ocazia să jucăm şi altă dată. Deocamdată încercăm amândoi să ne recuperăm şi să fim apţi, eu pentru meciul de dublu, ea pentru meciul de simplu", a declarat Tecău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite