Trei surse indică: „RegheBlat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecamp
Laurenţiu Reghecamp

Cu opt zile înainte de meciul cu Ajax, antrenorul Stelei a fost târât într-un scandal-monstru privind implicarea sa în mafia pariurilor.

Primăvara europeană şi meciurile Ajax – Steaua şi Inter – CFR bat la uşă, însă la noi, ca de obicei, circul bate sportul. Fotbalul nu contează, restul e cancan. 

Într-un interviu acordat „Gazetei Sporturilor“, Cornel Dinu a vorbit, iniţial, despre înfrângerea naţionalei cu Polonia, apoi s-a luat de Anamaria Prodan, pe care a ironizat-o pentru că se ia de legendele fotbalului românesc, Iordănescu şi Ienei. Atât i-a trebuit fostei vedete Playboy, care l-a făcut pe Dinu „Sclav şi gropar al fotbalului românesc“. 

„Procurorul“ a contraatacat, făcând dezvăluiri despre soţul Anamariei Prodan. „Ţin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soţul ei de la răzbunarea iminentă a sârbilor“, şi-a început Dinu povestea.

„Se întâmpla după un meci Bayern - Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchiş şi cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Şi primesc un telefon de la Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: «Tată, cum îl salvăm pe finu', că a dat de necaz?!». Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro ca să trântească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. Erau el şi încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieţii că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi!“, a continuat „Procurorul“.

„Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Tipii voiau să primească suma înapoi chiar în acea seară, i-am obţinut lui Reghecampf o păsuire până dimineaţa. Aşa i-am salvat viaţa“, a încheiat Dinu.

Boanchiş şi Chiriţă au confirmat

Partida la care „Procurorul“ a făcut referire s-a jucat la 21 septembrie 2002. „Reghe“ a fost titular la Cottbus şi schimbat în minutul 66, la scorul de 2-1. Două dintre personajele la care Dinu a făcut referire au confirmat episodul de acum un deceniu.

„Da, e adevărat. Era prin 2001-2002. Dinu a vorbit jumătate de oră la telefon cu Chiriţă, mi-a povestit imediat după. Nu am auzit discuţia, dar nu avea cum să fie o fabulaţie, mai ales că vorbeam prieteneşte. Apoi, ce interes avea Dinu să vorbească despre asta atunci? Ca să povestească după zece ani?“, a afirmat jurnalistul Răzvan Boanchiş.

„Povestea lui Dinu e reală sută la sută. Eu n-am făcut altceva decât să intervin la rugămintea lui Reghecampf. Mi-a spus să-l sun pe Dinu, ştiind că are cunoştinţe în Serbia, ca să-l scape de problemele pe care le are cu nişte sârbi“, a spus şi Iulian Chiriţă.

Dinu, trimis „pe lumea cealaltă“

Soţia lui Reghecampf a avut o reacţie jenantă, după ce a citit povestea spusă de Cornel Dinu şi confirmată de alte două persoane. Anamaria Prodan a postat pe contul ei de Facebook o înregistrare a unui meci Aachen – Bayern, scor 4-2 – fără legătura cu partida la care Dinu a făcut referire – în care „Reghe“ a înscris două goluri contra celor de la Bayern. „Dedicatie pentru cornel dinu....Să dea Dumnezeu această înregistrare să o iei şi pe lumea cealaltă cu tine şi să o studiezi din punct de vedere tactic“, e mesajul dezgustător postat de soţia lui „Reghe“.

Nemţii l-au declarat curat

În 2005, pe când juca la Alemannia Aachen, în liga secundă din Germania, numele lui Laurenţiu Reghecampf a fost rostit de un arbitru neamţ, Robert Hoyzer, care a făcut închisoare pentru implicarea sa în mafia pariurilor. Tribunalul regional din Berlin l-a „reabilitat“ pe Reghecampf, stabilind că percheziţia efectuată în casa jucătorului român n-a avut la bază motive întemeiate, ci doar o serie de informaţii vagi furnizate de Hoyzer. „Ancheta s-a încheiat. Băiatul e curat“, a spus avocatul lui Reghecampf, Helmut Reitz. 

Scandalul va continua la tribunal

Laurenţiu Reghecampf a reacţionat dur la adresa lui Cornel Dinu. „După o noapte de beţie sau consum de droguri, poţi crede că e adevăr pur ce ai visat. Nu am fost implicat în viaţa mea într-un meci trucat, nici ca jucător, nici ca antrenor. Bayern poate face blaturi doar în haosul din puţina minte, care i-a mai rămas lui Dinu. Am numai compasiune pentru fantoma asta, care se agaţă cu disperare de clubul Dinamo“, a spus tehnicianul Stelei pentru gsp.ro.

„Reghe“ şi-a angajat şi un avocat, pe Dan Idita, şi l-a acţionat pe Cornel Dinu în judecată pentru calomnie. Idita a reprezentat cazul Universităţii Craiova în războiul cu FRF.

Reghecampf e un băiat extraordinar şi nu s-ar fi băgat niciodată la lucruri necurate, mai ales că avea un salariu foarte bun la Cottbus. Vasile Miriuţă fost coleg cu Reghecampf la Cottbus   Reghe e antrenorul momentului în România şi mulţi nu pot accepta asta. El nu s-ar preta la aranjarea meciurilor. Dinu trebuie să aducă dovezi pentru ce a spus. Adrian Mutu atacant Ajaccio   Nu trebuie să te pui cu legendele. Cine nu ascultă de legende ajunge rău, chiar la demisie! Eu i-am spus soţiei lui Reghe să înceteze că nu e bine ce face, trebuia să tragă fermoarul. Dumitru Dragomir preşedinte LPF   Sunt mulţi invidioşi de succesele lui Reghe ca antrenor. Cred în nevinovăţia lui, fiindcă îl cunosc.  Gigi Becali patron Steaua  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite