Reacţii după calificarea surpriză a Astrei în finala Cupei României. Pe cine îşi doresc giurgiuvenii ca adversari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Giurgiu a reuşit surpriza în meciul retur cu Petrolul Ploieşti, din Cupa României şi s-a calificat în finală, după ce a învins cu 2-1. Cea de-a doua participantă a ultimului act din competiţie se va hotărî joi, lupta dându-se între Steaua şi Dinamo.

Meci dramatic la Giurgiu! Astra a învins Petrolul în ultimele secunde şi s-a calificat în finala Cupei României

Florin Marin, antrenor Astra Giurgiu: „Nu ştiu dacă Petrolul a ajuns de patru-cinci ori la poartă. Noi am avut răbdarea necesară să construim, cu pase scurte, am ajuns în careul lor cu mai mulţi jucători. Meritam să câştigăm. Normal că am avut şi şansă. A fost un pui de ofsaid la unul dintre golurile noastre, dar pe reluare nu s-a observat că am avut şi un 11 metri nedat în prima repriză?! Sunt foarte fericit, mă bucur că riscurile pe care mi le-am asumat plecând de la echipa naţională şi ştiind obiectivele Astrei, mă bucur că sunt aproape de ele. Meritele mari le au jucătorii şi Daniel Isăilă, care a fost antrenorul echipei până acum 16 zile. Vreau să-i mulţumesc pentru cum am găsit echipa“.

Dinu Gheorghe, preşedinte Astra Giurgiu: „E o calificare frumoasă,  dar dacă nu vom câştiga Cupa, nu am rezolvat nimic. A fost o seară frumoasă, mâine trebuie să uităm şi să o luăm de la capăt. Asta pentru specialiştii care vorbeau despre Astra că nu e pregătită fizic. Îmi doresc Steaua în finală. Se pare că nu am greşit când am spus că Alibec ne va ajuta foarte mult“.

Ioan Niculae, patron Astra Giurgiu: „Mă aşteptam la acest gol, trebuia să se facă un pic de dreptate. Vă amintiţi cum s-au calificat cu Vasluiul, cum ne-au dat gol în minutul 90+1'?! Nu poate merge la nesfârşit nedreptatea asta. Ei nu au arătat mare lucru, iar noi am jucat ca o echipă astăzi. Şi în meciul de azi şi în cel de la Ploieşti, Astra a fost echipa mai bună. Petrolul nu a arătat mai nimic. Mă felicit pentru toţi cei care i-am adus, inclusiv Florin Marin. Echipa era adormită cand a luat-o Florin Marin, deşi erau aceiaşi jucători care în tur înscriau trei-patru goluri pe meci. Jos pălăria în faţa lui Budescu, a fost cel mai bun de pe teren. Vreau din tot sufletul să vină Dinamo în finală, nu Steaua. Atunci când eram mai tânăr ţineam cu Dinamo şi am rămas cu o anumită simpatie. De ce să nu bată?!“.

Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul Ploieşti: „E o seară tristă. Mare dezamăgire. Cu atât mai urât cu cât cu 30 de secunde înainte de finalul meciului eram calificaţi. Există astfel de momente în viaţa noastră, trebuie să avem forţa să scoatem capul şi să ne pregătim de următorul meci din campionat. Poate e şi asta partea frumoasă a fotbalului. Au fost, una peste alta, două meciuri foarte echilibrate, controlate pe anumite perioade de Astra, de noi, cred că până la urmă a făcut diferenţa o conjunctură, cum a fost cea de la lovitura liberă. Am început mai bine, am reuşit să marcăm, dar am făcut un pas în spate, probabil din teama că aveam în mână calificarea. A doua repriză am jucat aproape fără greşeală în faza defensivă, cu excepţia celei de la gol. Am rămas şi în 10 oameni, dar gestionam bine jocul, dar cu mult ghinion şi golul pe care l-am primit... N-am vrut să spun şi să critic, însă dacă a fost ofsaid la unul dintre golurile Astrei este o mare nedreptate“.

Adrian Mutu, fotbalist Petrolul Ploieşti: „E o dezamăgire. Cred că am făcut o a doua repriză nereuşită şi acest lucru ne-a costat. În ultimele minute am fost în 10 oameni şi nu am avut puterea de a ieşi din presiunea pe care a pus-o Astra. Locul doi în Liga I rămâne unul dintre obiectivele noastre“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite