Tabloul turneului de la Roma: Serena Williams s-a retras, Irina Begu poate fi a treia româncă în sferturile de finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Alexandra Dulgheru vor juca vineri în sferturile de finală ale turneului de la Roma. Le poate ajunge din urmă Irina Begu, dar meciul cu Azarenka e foarte greu.

Dacă de la Simona Halep aşteptările sunt oricum ridicate, Alexandra Dulgheru a dat peste cap calculele întrecerii din capitala Italiei. În special ultimele două rezultate ale lui Alex au mirat, victorii la Lucie Safarova, locul 14 WTA, şi Ekaterina Makarova, poziţia a opta. Cu Safarova a fost un thriller al cărui deznodământ s-a aflat abia dupa a opta minge de meci, cu Makarova s-a încheiat meciul după doar două seturi şi 90 de minute de joc. Calificarea Alexandrei în sferturi se alătură altor două rezultate mari obţinute în acest an, finală la Kuala Lumpur şi două puncte aduse României în meciul de Fed Cup din Canada. Acum un an, cea poreclită „Piti” era pe locul 150, după Roma ea se va apropia de top 50 şi toate accidentările şi frustrările sunt îngropate în trecutul jucătoarei clasată în acest moment pe locul 72.
Simona, doar o oră cu Venus
Imediat după victoria Alexandrei cu Makarova a venit şi primul test adevărat al Simonei la Roma. Dar în faţa lui Halep s-a aflat doar o tenismenă cu înfăţişarea lui Venus Williams, al cărei joc n-a adus aminte de fosta lideră a topului mondial. Sora Serenei s-a întrecut în greşeli şi n-a avut niciun răspuns la atacurile Simonei, răspândite pe toate laturile terenului. Meciul a stat în suspans doar în primul set, până la 2-2. A urmat o serie de opt jocuri consecutive pentru Halep, care a dus scorul la 6-2, 4-0, iar lui Williams nu i-a mai rămas loc de întoarcere. După fix o oră s-a încheiat şi meciul, 6-2, 6-1 pentru Simona Halep şi cărţile erau făcute pentru un sfert de finală sută la sută românesc.
Partea bună e că, indiferent de numele câştigătoarei, o tenismenă din România va fi în semifinale. Halep şi Dulgheru nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist, dar Simona porneşte cu avantajul valoric şi al timpului de odihnă mai mare pe care l-a avut. Dacă Halep se impune în meciul cu Alexandra, locul doi e în mare parte asigurat şi după acest turneu, căci doar o eliminare a ei în semifinale şi o victorie a Şarapovei în ultimul act de la Roma mai pot conduce la o rocadă între româncă şi rusoiacă în ierarhia WTA.
Învingătoarea dintre Simona şi Alexandra va juca în semifinale cu una dintre Petra Kvitova şi Carla Suarez Navarro.
Serena s-a retras
Pe jumătatea superioară de tablou, Irina Begu va juca joi seara, de la ora 22.00, cu Victoria Azarenka, din Belarus. Dacă va câştiga acest meci, bucureşteanca de 24 de ani o va întâlni în sferturi pe Maria Şarapova, locul 3 mondial. Serena Willliams, liderul clasamentului WTA, s-a retras invocând probleme medicale înaintea partidei cu o compatrioată, Cristina McHale.

Sferturi de finală la Roma
Christina McHale – Daria Gavrilova
Maria Şarapova – Irina Begu / Victoria Azarenka
Suarez Navarro – Petra Kvitova
Simona Halep – Alexandra Dulgheru

Învingătoarea din meciul Simona Halep - Alexandra Dulgheru joacă în semifinale împotriva Petrei Kvitova sau a Carlei Suarez Navarro.

Dacă o bate pe Victoria Azarenka, Irina Begu o va întâlni în sferturi pe Maria Şarapova

De la ce oră are loc meciul dintre Simona Halep şi Alexandra Dulgheru şi unde poate fi urmărit

Ce spune Dulgheru despre meciul cu Halep din sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite