Suntem leneşii Europei. Cifrele care demonstrează că naţionala României n-a fost trimisă întâmplător acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără o strategie ofensivă clară şi cu multe probleme de ordin fizic, România a arătat ca o echipă modestă, iar statisticile reflectă întocmai tabloul dezastrului.

După ce i s-au îndeplinit toate poftele, cu stagii de pregătire inutile în Antalya şi calendar competiţional comprimat la maxim, selecţionerul Anghel Iordănescu a venit să ne spună ceea ce ştiam cu toţii: jucătorii noştri evoluează în campionate slabe, atunci când evoluează.  Cu ochiul liber s-a văzut că România nu are o strategie ofensivă, că nu ştie să atace şi că e o corvoadă pentru această naţională să lege trei pase în jumătatea adversă.
Ancorat în acelaşi sistem de joc, care nu ne-a adus decât o calificare zbuciumată, Iordănescu a păcătuit şi cu selecţia: a chemat degeaba doi fundaşi centrali (Găman şi Moţi), l-a folosit pe Sânmărtean doar o repriză motivând că are 36 de ani (refuzând pe de altă parte să ia un alt jucător), a tensionat inutil atmosfera mutînd banderola de la Raţ la Chiricheş şi a făcut mari modificări în echipă de la meci la meci, semn că e în permanente încercări. Singurul fotbalist ofensiv titularizat la fiecare partidă a fost Bogdan Stancu, restul fiind rotiţi de la un joc la altul.
Mai mult de atât, Tata Puiu a recunoscut că echipa a căzut fizic în meciul cu Elveţia, fără să detalieze motivele, şi se face vinovat pentru parametrii dezastruoşi înregistraţi de tricolori. Cifrele tabloului îngrozitor ne spun aşa:
@ în meciul pe care România trebuia să-l câştige cu orice preţ, cel cu Albania, tricolorii au alergat 101,1 kilometri. Nici altă echipă de la acest turneu n-a mai fost atât de „lenenşă” precum cea a României, care nu s-a omorât cu firea nici cu Elveţia (102,7 km). Italia, de exemplu, a alergat aproape 120 de kilometri în jocul cu Belgia. 
@ modeşti în atac, incapabili să dea gol din acţiune, tricolorii au dat trei şuturi pe poartă cu Albania şi aceasta e şi media României la EURO
@ echipa lui Iordănescu a scos doar două cornere în faţa Albaniei şi a încheiat turneul cu media de 3,33 cornere pe meci. De asemenea, contra Elveţiei, România a stat groaznic la capitolul pase.
@ UEFA realizează barometrul celor 552 de jucători de la EURO, luând în calcul diverşi parametri (recuperări pentru apărători, centrări pentru extreme). În topul primilor 100 de jucători de la Campionatul European nu e niciun fotbalist român.
România în meciul cu Albania
Posesie: 59 %
Şuturi la poartă: 16
Şuturi pe poartă: 3
Cornere: 2
Pase: 522
Pase reuşite: 446
Kilometri alergaţi: 101,1
Cartonaşe galbene: 3
Echipa: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban, Prepeliţă – Torje, Stanciu, B. Stancu – Alibec.
România în meciul cu Elveţia
Posesie: 39%
Şuturi la poartă: 14
Şuturi pe poartă: 4
Cornere: 4
Pase: 244
Pase reuşite: 180
Kilometri alergaţi: 102,7
Cartonaşe galbene: 4
Echipa: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Prepeliţă, Pintilii – Torje, B. Stancu, Chipciu – Keşeru. 
România în meciul cu Franţa
Posesie: 41%
Şuturi la poartă: 10
Şuturi pe poartă: 2
Cornere: 4
Pase: 280
Pase reuşite: 199
Kilometri alergaţi: 105,7
Cartonaşe galbene: 3
Echipa: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite