Steaua, în faţa unui moment de răscruce: de ce viitorul clubului depinde de deznodământul „dublei“ cu Ludogoreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntarea dintre campioana României şi cea a Bulgariei are o miză uriaşă. „Adevărul“ prezintă detaliile financiare ale unui duel în care sunt în joc milioane de euro.

Steaua – Ludogoreţ (marţi, ora 21.45, TVR1, Digi Sport 1, Dolce Sport 1) e mai mult decât un simplu duel din play-off-ul Ligii Campionilor. Cu un tehnician tânăr pe bancă şi cu patronul în închisoare, „dubla“ cu bulgarii are o miză uriaşă pentru formaţia din Ghencea.

Tocmai de aceea, până şi Costel Gâlcă, de obicei un tip calm şi cumpătat în declaraţii n-a putut ascunde importanţa meciului. „Sper ca după partida-tur să facem un pas important spre calificare. Va fi cel mai important meci din cariera mea, dar sper ca, pe viitor, să am meciuri şi mai importante decât acesta“, a spus tehnicianul de 42 de ani.

Iar Gâlcă ştie ce spune! O eventuală eliminare în faţa celor de la Ludogoreţ va trimite Steaua în grupele Ligii Europa. Pe plan sportiv, e o performanţă, având în vedere că roş-albaştrii vor bifa cea de-a 11-a calificare consecutivă în grupele unei competiţii europene. Pe plan financiar însă, ratarea grupelor Ligii ar fi un dezastru. Unul de proporţii, care l-ar arunca pe Costel Gâlcă în dizgraţia lui Gigi Becali. Patronul Stelei a închis de mult „robinetul“, adică nu numai că n-a investit din banii săi în club, dar a ajuns chiar să ia din conturile echipei o parte din bonusurile primite de UEFA. 

Fără Ligă s-ar deschide „piaţa“

Dacă Steaua nu va accede în grupele Ligii Campionilor, clubul va fi nevoit să compenseze cumva „gaura“ care s-ar crea în buget din această cauză. Drept urmare, nu numai că nu va mai veni vreun atacant, aşa cum a cerut Gâlcă, dar formaţia din Ghencea va renunţa la anumiţi jucători, Latovlevici, Tănase şi Chipciu fiind în pole-position pentru un transfer în străinătate.

„Masa bogaţilor“, bucuria jucătorilor

Dacă Steaua va trece însă de Ludogoreţ, în Ghencea vor curge lapte şi miere. Campioana României va primi peste 20 de milioane de euro din partea UEFA, chiar dacă nu va face niciun punct în grupe. Astfel, şi-ar permite achiziţionarea vârfului mult dorit, după ce Hamza n-a mai ajuns în Ghencea. În plus, o prezenţă la „masa bogaţilor“ le-ar umple şi conturile fotbaliştilor. Fiecare jucător care a contribuit la câştigarea titlului în sezonul trecut va încasa o primă de 120.000 de euro. Suma se va reduce cu 20.000 de euro în cazul celor nou-veniţi, precum Arlauskis, Luchin sau Breeveld. 

Tănase KO, a venit Hamza

Steaua va aborda turul cu Ludogoreţ cu o absenţă importantă. Accidentat la inghinali, Cristi Tănase nu va evolua marţi. „Sper să-l avem pentru meciul de la Sofia. Ştiu că e un jucător important pentru noi, dar sper că cel care va intra în locul lui să facă o partidă bună“, a comentat Gâlcă. Dacă bucureştenii au rămas fără unul dintre jucătorii lor de bază, în schimb, tunisianul Younes Hamza a fost trecut pe lista UEFA şi a fost inclus în lotul de 21 de jucători pe care bulgarii l-au deplasat la Bucureşti.

„Ludogoreţ e sub Legia“

În sezonul trecut, bucureştenii au ajuns în grupele Ligii Campionilor, trecând de Legia Varşovia în play-off. A fost 1-1 la Bucureşti şi 2-2 la Varşovia. Prezent pe teren în ambele jocuri cu polonezii, Szukala a făcut o comparaţie între adversara din sezonul trecut din play-off şi cea pe care Steaua o va întâlni acum.

„Legia e peste Ludogoreţ. Dar nu înseamnă că Ludogoreţ e slabă. E o echipă foarte bună, a demonstrat şi anul trecut. Eu cred însă că noi avem prima şansă“, a spus stoperul Stelei. Chiar şi bulgarii au confirmat statutul de favorit al roş-albaştrilor. „Cu siguranţă, Steaua are prima şansă. Meciul începe însă de la 0-0 şi am încredere în echipa noastră. Vor fi două jocuri de mare luptă“, a spus directorul general al celor de la Ludogoreţ, Angel Petricev.

Am avut oameni la ultimele trei partide disputate de Ludogoreţ. Au fotbalişti tehnici şi joacă bine între linii. Dacă vom avea agresivitate, vom domina şi vom marca goluri. Costel Gâlcă antrenor Steaua    Noi ne-am păstrat jucătorii de anul trecut, în timp ce la Steaua au fost schimbări, iar nou-veniţii au nevoie de timp de acomodare. Şansele de calificare sunt 50-50. Giorgi Dermendzhiev antrenor Ludogoreţ

Steaua – Ludogoreţ

Stadion: „Arena Naţională“

Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Filip, Prepeliţă – Ad. Popa, Sânmărtean, Chipciu – Keşeru. Antrenor: Costel Gâlcă

Rezerve: Niţă, Pârvulescu, Breeveld, Neagu, Stanciu, Iancu, Vâlceanu

Absenţi: Tănase, Lemnaru (accidentaţi), Luchin (fără drept de joc)

Stoianov – J. Caiçara, A. Aleksandrov, Moţi, Angulo – M. Aleksandrov, Diakov, Zlatinski, Abalo – Marcelinho, Hamza. Antrenor: Giorgi Dermendzhiev

Rezerve: Čvorović, Choco, Andrianantenaina, Espinho, Misidjan, Quaixada, Bezjak

Absenţi:

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Bilete: Mai sunt doar la Tribuna a II-a, inelul 3 (30 de lei) şi la peluze, inelul 3 (15 lei). Casele vor fi deschise marţi, între orele 10.00 – 21.45

PROGRAM

Liga Campionilor, play-off

Marţi, ora 21.45

Salzburg – Malmo

Steaua – Ludogoreţ

Beşiktaş – Arsenal

FC Copenhaga – Leverkusen

Napoli – Ath. Bilbao

Miercuri, ora 21.45

Aalborg – Apoel

Sl. Bratislava – BATE

Standard Liege – Zenit

Lille – FC Porto

Maribor – Celtic

*Partidele retur se vor disputa la 26 şi 27 august

CITEŞTE ŞI: 

*Ironie de prost gust: l-a adus la Steaua pe Tall, acum râde de Moţi. Ce a spus Stoichiţă despre meciul cu Ludogoreţ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite