Stângul lui Hagi, marcat în în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi a intrat în echipa legendelor fotbalului, fiind premiat la Monte Carlo de prinţul Albert cu trofeul Golden Foot.

Hagi şi-a imprimat talpa piciorului pe Promenda Campionilor, situată pe faleza principatului Monaco.
Gică Hagi a ajuns de duminică pe Riviera franceză şi a dat startul partidei dintre AS Monaco şi Lorient, alături de francezul David Trezeguet şi de marele portar rus Rinat Dasaev. A fost o revenire a Regelui pe stadionul Louis II, la 15 ani după ce Gică şi Mircea Lucescu îşi adjudecau Supercupa Europei cu Galatasaray, în urma unei victorii cu Real Madrid.
Hagi, Dasaev, Trezeguet şi argentinianul Daniel Passarrella au primit luni trofeul Golden Foot pentru întreaga carieră, ceea ce marchează practic intrarea în Hall of Fame al fotbalului. Se regăsesc deja aici cele mai importante nume din istoria sportului-rege, de la Maradona la Pele şi Zidane .
Evenimentul de luni a cuprins o conferinţă de presă, decernarea trofeului şi imprimarea tălpii piciorului pe Promenada Campionilor, aflată pe faleza din Monaco. Gică a primit trofeul Golden Foot de la prinţul Albert, fiind pentru prima dată când Hagi a avut ocazia să discute cu actualul conducător al principatului. “Dacă am ajuns aici, înseamnă că am lăsat ceva în urmă. După o viaţă în fotbal, avem o vârstă şi astfel de momente sunt speciale pentru noi. Mă simt bine, fericit şi e o mare plăcere să fiu aici”, a afirmat Hagi.
Mai vinde un jucător?
În ziua în care a primit aceste onoruri, Hagi a mai primit o veste grozavă. Cei de la Ajax Amsterdam l-au monitorizat la mai multe meciuri pe Răzvan Marin, puştiul de 19 ani de la Viitorul, iar olandezii sunt pregătiţi să facă o ofertă consistentă. Răzvan Marin este băiatul lui Petre Marin, fostul fundaş al Stelei. 

39 este numărul pe care îl poartă la picior Gheorghe Hagi
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite