Simona Halep şi-a aflat prima adversară din 2015. Cu cine vor juca cele patru românce calificate la Shenzen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, jucătoarea cu numărul trei în ierarhia WTA FOTO Roslan Rahman/AFP
Simona Halep, jucătoarea cu numărul trei în ierarhia WTA FOTO Roslan Rahman/AFP

A treia cea mai bună jucătoare din lume va începe seria turneelor din noul an la Shenzen (China), programat în perioada 4-10 ianuarie.

În primul meci de la competiţia asiatică, Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea germană Annika Beck (53 WTA). Cele două sportive s-au mai duelat de trei ori, bilanţul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care s-a impus la 's-Hertogenbosch (2013) şi Doha (2014), însă ultima confruntare a fost adjudecată, anul trecut, de Annika Beck. Reuşita nemţoaicei s-a produs tot la 's-Hertogenbosch , însă conaţionala noastră venea după ultimul act de la Roland Garros şi a abandonat partida, la vremea aceea speculându-se evitarea riscului unei accidentări.

În China vor mai evolua Alexandra Dulgheru (83 WTA), care va juca împotriva chinezoaicei Saisai Zheng (100 WTA), în timp ce Monica Niculescu (46 WTA) o va întâlni pe slovana Polona Hercog (97 WTA). Dacă se vor impune în runda inaugurală, cele două românce vor fi faţă în faţă în turul doi. Totodată, Irina Begu (41 WTA), o va înfrunta pe cehoaica Kateřina Siniaková (84 WTA).
Simona Halep este favorită la trofeul de la Shenzen, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari. A doua favorită a turneului este campioana de la Wimbledon, cehoaica Petra Kvitová (4 WTA). 

2015, anul în care Simona Halep ar putea scrie istoria. Românca e aproape de câştigarea unui turneu de Mare Şlem

FOTO Halep a gătit preparate chinezeşti, înainte de primul turneu din 2015. Românca, despre Shenzhen: „Oraşul e foarte mare, aproape cât ţara mea“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite