Simona Halep: "Am încredere că pot să câştig semifinala cu Flavia Pennetta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adversara Simonei Halep în semifinala US Open 2015 Flavia Pennetta, FOTO AP
Adversara Simonei Halep în semifinala US Open 2015 Flavia Pennetta, FOTO AP

Simona Halep a declarat, miercuri seară, că se simte bine după victoria din sferturile de finala la US Open şi este încrezătoare că poate să câştige semifinala cu Flavia Pennetta, care va avea loc joi noapte, deşi mai resimte încă unele dureri la picior.

"Pot să spun că îmi doresc să câştig, am jucat cu ea acum doi ani aici, dar am jucat şi anul acesta, mult mai important pentru mine şi am câştigat acel meci, am încredere că pot să câştig mâine, bineînţeles, dar tot aşa de adevărat este că va fi un meci foarte greu şi ea va lupta pentru şansa ei, pentru că este o şansă mare şi pentru ea", a afirmat Halep.

Deşi nerefacută complet după durerile care au apărut în meciul din optimi, cu Sabine Lisicki, Halep a spus ca pe ansamblu este mai relaxată, ştiind că nu are nimic grav la picior.

"Cu Lisicki am fost mai mult speriată că n-am ştiut ce e la picior, dar după meci am fost şi am făcut analize şi mi s-a spus că nu am nimic grav, m-am relaxat şi mi-am dat drumul la picioare şi am alergat cât am putut de mult. Mă simt bine, am simţit durere bineinţeles şi astăzi, dar am vrut s-o las deoparte şi să uit de ea, să joc doar meciul şi oricum, dacă aş fi pierdut ar fi fost ultimul meci şi aş fi avut pauză, aşa că am tras cât am putut de mult ca să câştig", a adăugat românca.

Ea s-a declarat mulţumită şi motivată după meciul spectaculos câştigat, miercuri, în sferturile de finală, împotriva Victoriei Azarenka: "A fost o victorie importantă pentru mine, este un moment deosebit să fiu într-o semifinală la US Open, întotdeauna mi-a plăcut hardul, pot să zic că am redescoperit plăcerea de a juca pe hard de când am câştigat la Indian Wells, sunt într-o formă bună, sunt bucuroasă de ceea ce fac şi de sfaturile pe care le am de la oamenii din jurul meu".

"La început nu am avut aşteptări la acest turneu, bineînţeles că am avut doua rezultate bune care mi-au dat şi mai multă încredere că pot să fac o treabă buna şi aici, dar nu m-am gândit deloc la rezultat. De aceea am jucat un tenis foarte bun, mai ales astăzi, am jucat amândouă foarte bine, a fost un meci incredibil şi sunt foarte bucuroasă că am făcut faţă şi am dominat exact când a trebuit la sfârşit", a mai spus Halep.

Simona a avut sprijin la acest meci şi din partea Nadiei Comăneci şi a lui Horia Tecău, aflaţi în loja echipei sale alături de antrenorul Darren Cahill. "Horia este un băiat deosebit şi... ştie el, mi-a spus mie nişte chestii care mi-au dat încredere. A venit, a stat săracul toată ziua...Şi bineînţeles, să o ai pe Nadia în lojă îţi dă încredere că o mare campioană vine şi te susţine şi apreciază ceea ce faci", a precizat numărul 2 mondial.

Simona Halep s-a declarat încântată şi de încurajările şi ovaţiile primite în mod aproape constant de la numeroşii suporteri români prezenţi pe Arthur Ashe."Le multumesc tuturor suporterilor românis şi a fost şi astăzi un moment deosebit la mingea de meci când au început toţi să strige Si-mo-na!. Este un moment deosebit şi chiar mă bucura aceste lucruri", a adăugat Halep.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat două ore şi 40 minute şi la capătul ei Halep a reuşit a treia calificare în penultimul act al unui Grand Slam, după Roland Garros şi Wimbledon, ambele în 2014, şi a 45-a victorie în 2015.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite