Se ascut săbiile înaintea derby-ului dintre CFR Cluj şi FCSB. Dan Petrescu, inamicul numărul unu pentru roş-albaştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu FOTO MEdiafax
Dan Petrescu FOTO MEdiafax

Stelist de mic, idol al galeriei roş-albastre, Dan Petrescu este văzut acum ca inamicul public numărul unu de conducerea FCSB-ului. Partida dintre CFR şi FCSb are loc în această seară, de la ora 20.45.

Perspectiva pierderii unui nou campionat le dă fiori celor de la FCSB, care au pornit o campanie contra lui Dan Petrescu, înaintea confruntării din Gruia de duminică seara.  „Bursucul“ a fost luat la ţintă de Gigi Becali şi de Mihai Stoica, fostul său colaborator de la Urziceni.

Dan Petrescu nu va sta pe bancă la meciul din această seara dintre CFR Cluj şi FCSB, fiind suspendat după meciul cu Iaşiul. Chiar şi-aşa, el este văzut inamicul principal de către Gigi Becali şi Mihai Stoica, care consideră că „Bursucul“ face un circ gratuit pe margine, în special în contextul disputelor sale cu arbitri.  „Să ne dăm la o parte că trebuie Dan Petrescu să ia campiontul! Cum adică, nu primeşte Dan Petrescu penalty? Vai, vai, ce nenorocire! Toată ţara la pământ! Murim toţi! Cum adică, Dan Petrescu să nu ia campionatul? El, care înjură de morţi. Şi de toate nenorocirile şi de familie pe arbitri. Păi trebuie să-i dea penalty, că altel numai de morţi şi de familie îi înjură pe arbitri. Hai, domne, că m-am săturat de Dan Petrescu ăsta. Ia să plece din ţară!“, a declarat Becali.

„Îşi înjură jucătorii, nu se poate abţine“
Mihai Stoica, fost colaborator al lui Dan Petrescu la Urziceni, spune că antrenorul obişnuieşte să jignească jucătorii. "Metodele astea au fost brevetate acum mulţi ani. Petrescu şi-a înjurat jucătorii de morţi. Nu se poate abţine.Eu am lucrat cu el la Urziceni. Îl înjura pe Epaminonda Nicu, pentru că el era mut şi nu-i zicea nimic. Dar pe Maftei de ce nu-l înjura niciodată? Când Galamaz a venit şi i-a zis «Mister, te rog să nu mă mai înjuri că nu pot juca fotbal aşa», Petrescu nu l-a mai înjurat.Cred că cineva trebuie să ia măsuri împotriva acestui om. Aşa ceva nu se mai poate permite! Dacă membrii Comisiei de Disciplină cred că un asemenea gest poate fi cauţionat încă o dată, eu nu mai înţeleg nimic. Să vedem dacă înjurăturile de morţi se premiază sau se pedepsesc", a spus Mihai Stoica într-o conferinţă de presă.

Criticat în mod repetat de Stoica de la începutul campionatului, Petrescu a avut o singură răbufnire: „N-am ce să-i răspund. Ce să înţeleagă unul care n-a jucat niciodată fotbal?“.

A crescut în Ghencea
Daniel Vasile Petrescu este un produs sută al sută al clubului din Ghencea, tatăl său, militar de carieră, fiind cel care l-a îndrumat spre echipa stelistă. A jucat în tricoul roş-albastru din 1985 şi până în 1991, cu excepţia sezonului 1986-1987, când a fost împrumutat la Olt Scorniceşti, unul dintre sateliţii Stelei. Primul meci la echipa mare l-a jucat la o lună după câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, urmând apoi împrumutul amintit.


Nu s-ar înţelege cu Becali
Deşi e stelist de mic şi a devenit un antrenor consacrat, Dan Petrescu nu a primit încă şansa de a lucra pentru clubul roş-albastru. Motivul principal ar fi că Gigi Becali a ajuns în stadiul în care nu poate lucra fără un antrenor ascultător, iar „Bursucul“ nu ar tolera nicio imixtiune a patronului. S-a pus în mai multe rânduri problema ca Petrescu să ajungă la FCSB, chiar şi înaintea acestui sezon, însă Becali a refuzat. „Mihai Stoica mi-a spus că o să vrea o clauză în contract prin care poate pleca la prima ofertă primită. Eu nu am nevoie de cineva care pleacă atunci când vrea“, a declarat anul trecut Gigi Becali.
A luat un trofeu Stelei
Din postura de antrenor la Sportul, Rapid, Urziceni, ASA Târgu Mureş  şi CFR Cluj, Dan Petrescu a avut 15 meciuri contra Stelei. A câştigat patru dintre acestea, trei cu Unirea Urziceni şi unu cu ASA Târgu Mureş. În singurul lui meci pe banca mureşenilor, Dan Petrescu a triumfat contra Stelei în Supercupa României din 2015.


CFR Cluj, în meciurile de acasă, cu Petrescu antrenor
14 meciuri
11 victorii
3 remize
0 înfrângeri
20 goluri marcate
3 goluri primite

Dan Petrescu versus Steaua
În campionat:
2003-04: Steaua – Rapid 3-3
2004-05: Sp. Stud. – Steaua 1-2 şi Steaua – Sp. Stud. 1-0
2005-06: Steaua – Sp. Stud. 4-1
2006-07: Steaua – Unirea Urziceni 3-0 şi Unirea Urziceni – Steaua 1-2
2007-08: Unirea Urziceni – Steaua 1-0 şi Steaua – Unirea Urziceni 1-0
2008-09: Steaua – Unirea Urziceni 1-0 şi Unirea Urziceni – Steaua 1-1
2009-10: Steaua – Unirea Urziceni 0-1
2017-18: Steaua – CFR Cluj 1-1 şi CFR Cluj – Steaua 1-1
În Cupă: 2007-08: Unirea Urziceni – Steaua 2-0
În Supercupă 2015: ASATg.M. – Steaua 1-0
Total: 15 jocuri, 4 victorii, 4 egaluri, 7 înfrângeri, golaveraj 14-20
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite