„Românul“ Kehinde Fatai a „murit“ înainte de a se „naşte“: a plătit pentru ce a făcut între 2009 şi 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nigerianul pe care Piţurcă l-ar fi dorit în lot pentru primul meci din preliminariile Euro 2016, cel cu Grecia, nu poate fi naturalizat.

Când FRF şi Victor Piţurcă încercau să accelereze formalităţile legate de acordarea cetăţeniei române nigerianului, FIFA a lămurit cazul.

„Ne pare rău, dar nu se poate“, a fost mesajul forului internaţional pentru FRF. De ce nu se poate? Iată un fragment din explicaţia trimisă de FIFA: „La momentul primei apariţii într-un meci internaţional din cadrul unei competiţii oficiale pentru una din echipele reprezentative ale Nigeriei, jucătorul nu deţinea încă cetăţenia română“.

Mai pe româneşte, între 2009 şi 2012, atunci când a bifat cele zece selecţii pentru echipele U-20 şi U-23 ale ţării în care s-a născut, Fatai nu deţinea şi cetăţenia română. Dacă n-ar fi jucat pentru reprezentativele amintite ale Nigeriei, atunci naturalizarea vârfului Astrei ar fi fost posibilă. Un fotbalist care n-a evoluat niciodată pentru o echipă naţională, la nicio categorie de vârstă, poate fi naturalizat de ţara în a cărei întreceri interne a jucat minimum cinci ani. Fatai evoluează în România din 2007, aşa că îndeplinea această condiţie. 

6 goluri a marcat Kehinde Fatai în cele şapte partide oficiale disputate de Astra în acest sezon. 

„Piţurcă îl va convoca pe Mutu“

Cu Fatai ieşit din cărţi, dezbaterile privind rechemarea lui Mutu la echipa naţională devin şi mai intense. Mai sunt 24 de zile până la primul meci din preliminariile pentru Euro 2016, cel cu Grecia în deplasare, iar Marica, Stancu şi Keşeru par a fi singurele variante pe care le are selecţionerul pentru postul de atacant. Primii doi însă, legitimaţi la cluburi din Turcia, n-au început, deocamdată, sezonul, iar Keşeru e mai degrabă rezervă la Steaua.

Mutu, în schimb, are patru goluri în ultimele patru meciuri disputate de Petrolul şi traversează o formă destul de bună. După Mircea Lucescu şi Răzvan Lucescu, un alt antrenor român, Cosmin Contra, s-a alăturat grupului celor care cer revenirea vârfului de 35 de ani la naţională, în ciuda conflictului pe care acesta îl are cu Victor Piţurcă.

„Dacă Mutu va continua să joace bine, va pune presiune pe selecţioner şi probabil că-l va convoca“, a declarat tehnicianul celor de la Getafe.

Mutu e un subiect închis. A greşit şi jucătorul şi omul Mutu. Poate să marcheze la Petrolul şi o sută de goluri. Victor Piţurcă în luna aprilie  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite