România, văzută prin ochii nemţilor: articol neaşteptat despre naţionala antrenată de Anghel Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Pintilii (stânga). FOTO: AFP
Mihai Pintilii (stânga). FOTO: AFP

La 24 de ore după ce a pierdut amicalul cu Ucraina (3-4), prima reprezentativă a fost analizată de jurnaliştii germani care au făcut o paralelă între trupa pregătită de „General“ şi cea mai mare surpriză din istoria fotbalului.

Eşecul cu Ucraina a declanşat ploaia de critici la adresa tricolorilor care şi aşa nu beneficiau de un capital mare de încredere din partea suporterilor români.

În străinătate însă, naţionala României a avut parte de o prezentare onorantă din partea jurnaliştilor germani de la sportschau.de, după cum a notat gsp.ro.

Ce au scris?

„Pe cât de puternici sunt românii în defensivă, pe atât de slabi sunt în atac. Faptul că patru dintre ultimele nouă meciuri s-au încheiat cu scorul de 0-0 vorbeşte de la sine.

Când Generaţia de Aur a naţionalei României, cu Hagi &Co a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994 şi în optimile de finală din Franţa, în 1998, antrenorul a fost acelaşi ca astăzi: Anghel Iordănescu antrenează naţionala pentru a treia oară, după mandatele din 1993/1998 şi 2002/2004. «Nu mai avem superstaruri. Jucăm un fotbal bun şi organizat şi dăm întotdeauna totul pe teren», afirmă el.

Campionatul European din 2004 ar putea fi un exemplu, despre cum ar putea decurge lucrurile: atunci Grecia a devenit o campioană europeană surpriză- mai ales mulţumită defensivei lor impenetrabile“, au scris ziariştii nemţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite