România va avea un tenismen între primii zece ai lumii! Cine e puştiul minune, care calcă pe urmele lui Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jianu

După mulţi ani tenisul românesc va avea din nou cu ce să se mândrească, deoarece în 2019 un sportiv din ţară va urca între primii zece jucători ai lumii.

Conform ponturisipariuri.com, Filip Jianu (17 ani) este cel mai bine clasat român în ierarhia ITF dedicată juniorilor. Aflat pe poziţia a 15-a actualmente, Jianu va avansa până pe locul opt pe data de 7 ianuarie, după ce jucătorii născuţi în anul 2000 vor fi eliminaţi din clasamentul combinat, conform regulamentului. Născut în Bucureşti pe 18 septembrie2001, el va deveni primul tenismen din România care va pătrunde în Top 10, după mai bine de un deceniu.

Ultimul a fost Petru-Alexandru Luncanu, care urca până pe locul trei în prima zi a anului 2007. Luncanu (29 ani, fost 304 ATP) nu a confirmat momentan şi pe circuitul profesionist însă. Alţi "tricolori" care au acces între primii zece juniori ai lumii în ultimul sfert de secol au fost Răzvan Sabău (locul 1) şi Florin Mergea (locul 2), aceştia impunându-se şi la Wimbledon în 1993, respectiv 2003.

Jianu, care se pregăteşte de trei ani la Bradenton, în Florida, unde beneficiază de o bursă din parteapartea IMG Academy, este campion european la dublu alături de Ştefan Paloşi, sfert finalist la simplu în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, semifinalist de dublu la Australian Open şi mai are alte cinci titluri în palmares, dintre care unul de Grad 1 la simplu.

Filip Jianu (locul 1099 ATP) îşi propune ca în 2019 să se concentreze pe turneele ITF de $15.000 de pe circuitul seniorilor, iar la juniori va aborda turneele de Grand Slam.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite