LIVE BLOG, ziua a II-a: România - Marea Britanie 3-2! Begu a doborât-o pe Watson. Fetele rămân în Grupa Mondială II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, la Fed Cup FOTO  Inquam Photos / George Calin
Simona Halep, la Fed Cup FOTO  Inquam Photos / George Calin

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cârstea au mai şters din imaginea proastă lăsată de Ilie Năstase în prima zi şi au făcut ca, din nou, sportul să fie în centrul atenţiei în detrimentul circului ieftin.

UPDATE 16.53 - Meciul de dublu, fără nicio miză, a fost câştigat de cuplul din Marea Britanie, scor 6-3, 1-6, 10-8.

UPDATE 15.40 - A început şi meciul de dublu care însă nu mai contează pentru calificare.

Halep / Niculescu înfruntă perechea Rae / Robson.

UPDATE 14.54 - Begu a învins-o pe Watson, scor 6-4, 7-5, după două ore şi două minute.

România a tranşat duelul cu Marea Britanie, scor 3-1, iar confruntarea de dublu e posibil nici să nu mai aibă loc.

Graţie succesului de la Mamaia, tricolorele vor rămâne în Grupa Mondială II, în timp ce Marea Britanie va continua în Grupa Euro-Africa.

Irina Begu FOTO Inquam/ Bogdan Chesaru

FOTO Inquam/ Bogdan Chesaru

UPDATE 13.35 - Begu a câştigat primul set cu Watson cu 6-4. România e la un set distanţă de a câştiga duelul cu Marea Britanie pentru a rămâne în Grupa Mondială II.

UPDATE 12.52 - A început meciul Begu - Watson.

UPDATE 12.18 - Simona Halep (5 WTA) a fost în mare formă în meciul cu Johanna Konta (7 WTA) şi a învins cu 6-1, 6-3.

Încurajată de publicul care a umplut arena constănţeană şi cu Monica Niculescu în scaunul căpitanului-nejucător, după incidentele de sâmbătă, Halep a arătat jocul ei de campioană: mobilitate extraordinară, inteligenţă, lovituri de excepţie. Publicul a avut remarci referitoare la faptul că Johanna Konta a ieşit, sâmbătă, plângând de pe teren. Un grup de suporteri de la una dintre tribune a fluturat în permanenţă batiste, iar alţi fani i-au strigat britanicei să nu plângă.

Urmează duelul Begu - Watson. Dacă românca va câştiga, atunci tricolorele rămân în Grupa Mondială II. Dacă nu, se va trece la meciul de dublu, decisiv.


Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) l-a suspendat pe Ilie Năstase pentru ce a rămas din confruntarea cu Marea Britanie, urmând ca fostul lider mondial să primească, ulterior, o pedeapsă drastică.

În absenţa căpitanului-nejucător, Monica Niculescu a preluat rolul acestuia, stând pe banca României, astăzi, la Mamaia.

O altă schimbare vizează strategia pentru meciul trei, atunci când Marea Britanie o va trimite pe teren pe Heather Watson. Iniţial, Sorana Cârstea ar fi trebuit să joace cu aceasta, însă planul s-a schimbat şi Irina Begu, absentă în prima zi din cauza problemelor medicale, va fi trimisă pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite