Roland Garros Ziua 5: Simona Halep şi Sorana Cîrstea intră din nou în scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cârstea şi Simona Halep
Sorana Cârstea şi Simona Halep

După victorii categorice în primul tur, Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă pentru calificarea în turul 3 al turneului de la Roland Garros, transmis de Eurosport.

Ziua de marţi a adus noi emoţii şi noi surprize la Roland Garros, dar şi victorii clare ale favoriţilor. Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat fără emoţii în turul trei, succesele lor în trei seturi confirmând forma bună în care se află. Dominic Thiem, Grigor Dimitorv, Albert Ramos-Vinolas, Milos Raonic şi David Goffin au fost alţi capi de serie care s-au impus fără prea mari probleme, deşi ultimii doi au cedat câte un set în faţa unor adversari mult mai slab cotaţi. Niciun meci din cele programate în turneul masculin nu a ajuns în setul decisiv.
Jo-Wilfried Tsonga şi Renzo Olivo au reluat partida lor întreruptă marţi, iar argentinianul a produs una din marile surprize ale ediţiei de până acum, învingând-ul pe favoritul local. A fost un meci de poveste întins pe două zile, iar de poveste a fost şi finalul partidei dintre Borna Coric şi Steve Johnson, cu americanul căzând în genunchi la capătul victoriei sale care a venit la doar câteva săptămâni după moartea tatălui său. Contrastant, Coric a avut o ieşire nervoasă de partea cealaltă a terenului.
Turneul feminin a oferit câteva surprize de marcă. Revenirea Petrei Kvitova după accidentarea suferită în atacul din decembrie a fost oprită de o inspirată Bethanie Mattek-Sands, care s-a impus în faţa cehoaicei după două tie-break-uri. Mai apoi, Kiki Bertens şi Dominika Cibulkova au fost surprinzător eliminate din turneu de către Catherine Bellis şi Ons Jabeur.
Dintre capii de serie, Venus Williams şi Samantha Stosur au evoluat foarte bine, trecând în minim de seturi de adversarele lor. La fel a făcut-o şi Caroline Wozniacki, care a înregistrat o victorie cu un dublu 6-0 în faţa canadiancei Francoise Abanda. Învingătoare în faţa liderei mondiale Angelique Kebrer în primul tur, Ekaterina Makarova s-a văzut învinsă în două seturi de Lesia Tsurenko, iar Kristina Mladenovic nu a mai avut emoţiile din prima rundă, trecând uşor de Sara Errani. Campioana din 2016, Garbine Muguruza a fost la câţiva paşi de eliminare, fiind condusă de Anett Kontaveit cu un set şi 3-1, însă jucătoarea spaniolă a revenit excelent şi s-a impus confortabil în decisiv. Similar, Svetlana Kuznetsova a avut nevoie de un set trei pentru a trece de franţuzoaica Oceane Dodin.

Program joi, 1 iunie:

Eurosport 1:
În jurul orei 16:00: Tatjana Maria – Simona Halep
În jurul orei 19:00: Sorana Cîrstea – Carla Suarez Navarro
Simona Halep şi Sorana Cîrstea, singurele reprezentante ale României rămase pe tabloul de simplu, joacă astăzi pentru calificarea în turul al treilea. Eurosport 1 trasmite ambele meciuri ale lor. Halep intră pe terenul Suzanne-Lenglen împotriva Tatjanei Maria, meciul fiind al treilea programat pe arena respectivă şi începe în jurul orei 16:00. Interesant este faptul că jucătoarea germană, numărul 102 mondial, a câştigat precedentele două întâlniri cu Halep, însă acest lucru se întâmpla în 2009. Cîrstea şi Carla Suarez Navarro sunt programate să joace tot al treilea meci, dar pe terenul 3, în jurul orei 19. Românca a învins-o în acest an pe jucătoarea spaniolă cap de serie 21 în turul secund de la Australian Open.

Eurosport 1 HD:
De la ora 12: Konstantin Kravchuk – Marin Cilic
Andy Murray – Martin Klizan
Thiago Monteiro – Gael Monfils
Ekaterina Alexandrova – Karolina Pliskova
Programul zilei începe pe Eurosport 1 HD cu partida dintre Konstantin Kravchuk şi Marin Cilic. Atenţia este mutată mai apoi pe liderul mondial Andy Murray, care îl va înfrunta pe Martin Klizan. Showman-ul Gael Monfils joacă din nou în faţa propriilor fani împotriva brazilianului Thiago Monteiro înainte ca ziua să fie încheiată de partida de pe tabloul feminin dintre Ekaterina Alexandrova şi Karolina Pliskova, capul de serie numărul 2 al turneului.

Eurosport 2:
De la ora 12:30: Barbora Strycova – Alize Cornet
Stan Wawrinka – Alexandr Dolgopolov
Anastaija Sevastova – Eugenie Bouchard
Richard Gasquet – Victor Estrella Burgos
Eurosport 2 transmite începând cu ora 12:30 meciul dintre Barbora Strycova şi Alize Cornet. Campionul turneului masculin din 2015, Stan Wawrinka, îl înfruntă apoi pe Alexandr Dolgopolov. Un meci extrem de interesant este cel ca va urma, care le pune faţă în faţă pe Anasatasija Sevastova şi Eugenie Bouchard. Richard Gasquet şi Victor Estrella Burgos pun punct zilei pe Eurosport 2.

Alte meciuri interesante ale zilei pot fi urmărite pe Eurosport Player. Confruntarea spaniolilor David Ferrer şi Feliciano Lopez ajunge astăzi la episodul 22, iar Juan Martin Del Potro are în faţă un adversar greu în persoana lui Nicolas Almagro. Puternicii Kevin Anderson şi Nick Kyrgios se vor duela ceva mai târziu, iar Andreas Seppi şi Fabio Fognini vor juca pentru a 10-a oară împreună.
Tabloul feminin programează de asemenea numeroase meciuri entuziasmante. Elina Svitolina este în acţiune împotriva Tsvetanei Pironkova, iar Agnieszka Radwansa o înfruntă pe Alison Van Uytvanck. Meciuri strânse se preconizează a fi confruntările Daria Kasatkina – Marketa Vondrousova, Elena Vesnina – Varvara Lepchenko sau Su-Wei Hsieh – Taylor Townsend.
Toate meciurile de la Roland Garros sunt disponibile pe Eurosport Player, care transmite imagini de pe toate terenurile de joc.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite