Regal de rugby la Bucureşti. "Stejarii" joacă trei amicale de lux în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby

România se pregăteşte de un festival rugbystic. Pentru trei săptămâni, în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00, „Stejarii” vă dau întâlnire pe stadionul „Arcul de Triumf”, acolo unde vor disputa meciuri test cu trei dintre naţionalele puternice ale lumii: Tonga, Canada şi Fiji.

 „Este prima dată când am reuşit să legăm trei meciuri test în toamnă şi vrem ca şi anul viitor să izbutim acest lucru”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache despre această serie unică în istoria recentă a României. Cu acest prilej a fost anunţată şi prelungirea parteneriatului dintre Federaţia Română de Rugby şi DHL, început în 2011.
Primul adversar al jucătorilor noştri va fi, mâine, Tonga, una dintre cele mai puternice naţionale din lume, nu doar prin prisma clasamentului mondial - ocupă locul 11 - ci şi prin cea a rezultatelor. Aflaţi pentru prima dată în România, polinezienii au venit cu cea mai bună formaţie la Bucureşti şi sunt decişi să-şi vândă scump pielea. „Ştim că vom avea un meci dificil, cu o echipă a României aflată în evident progres”, a declarat, ieri, antrenorul celor din Tonga, Mana Otai.
Românii s-au strâns în efectiv complet în această săptămână şi antrenamentele merg foarte bine. „Toţi băieţii abia aşteaptă să joace contra uneia dintre cele mai puternice echipe din lume. Este un test binevenit pentru noi”, a declarat şi antrenorul formaţiei noastre. Lynn Howells. Căpitanul „Stejarilor”, Mihai Macovei spune că el şi coechipierii săi se vor lupta până la ultima picătură de energie. „Sperăm să avem şi sprijinul publicului, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu. Noi vom lupta pentru şansa noastră, vom lupta să învingem, ca de fiecare dată”.

Partida cu Tonga va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, şi va fi transmisă în direct de TVR 2. Biletele costă între 15 şi 35 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite