Rafael Nadal câştigă al doilea titlu US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic cu 6-2, 3-6, 6-4, 6-1, câştigând astfel cel de-al doilea titlu US Open din carieră.

Finala, echilibrată doar în primele 2 seturi, a avut punctul de rupere în setul 3, când, la scorul de 4-4, Djokovic a avut 40-0 pe serviciul lui Nadal, dar a ratat cele 3 mingi de meci şi, cu mintea la această situaţie, a cedat ultimul set fără drept de apel. 

Astfel, la 27 de ani, după 8 luni de absenţă, din cauza unei accidentări, Rafael Nadal, care are rezidenţa tot la Manacor, în Mallorca, revine în cursa pentru locul 1 mondial. 

El l-a depăşit la numărul de competiţii de Mare Şlem pe Boris Becker (12), dar se află încă la 4 lungimi de recordmanul absolut la acest capitol, elveţianul Roger Federer, care are 17 astfel de succese. Spaniolul are victorii în toate cele 4 turnee majore - 8 la Roland Garros, câte 2 la Wimbledon şi US Open şi 1 la Melbourne. 

Cei doi jucători aflaţi pe primele două poziţii în clasamentul masculin ATP, au disputat cea de-a 12-a finală împreună,
fiind a 36-a oară când se întâlnesc faţă în faţă.

Rafael Nadal, al doilea jucător al lumii, a avut un 2013 extraordinar, spaniolul reuşind să câştige nu mai puţin de 9 titluri, bilanţul victorii - înfrângeri fiind 59-3.

Rafael Nadal a câştigat în acest an, numai din premii, 8,148 milioane de dolari, în vreme ce lui Djokovic i-au intrat în conturi 7,259 milioane de dolari.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite