Putin, susţinut pe terenul inamicului: un fotbalist le-a arătat turcilor poza preşedintelui rus. Ce mesaj le-a transmis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida Fenerbahce – Lokomotiv Moscova din 16-imile Ligii Europa era deja tensionată din cauza conflictului existent între Turcia şi Rusia, iar un gest petrecut la finalul întâlnirii a aruncat tribunele în aer.

S-a vorbit inclusiv despre separarea echipelor din Rusia şi Turcia în competiţiile organizate de UEFA, însă forul de la Nyon a respins această idee, motivând că sportul nu trebuie să fie amestecat cu politicul.

Ceea ce s-a întâmplat însă, marţi, a arătat că acest lucru e inevitabil. În primul rând, autocarul care i-a dus pe fotbaliştii de la Lokomotiv Moscova spre arena „Şükrü Saracoğlu“ a fost atacat cu pietre pe străzile din Istanbul. Poliţia a precizat, ulterior, că trei persoane au fost arestate.

Pe teren, câştig de cauza au avut turcii, Fenerbahce învingând Lokomotiv Moscova cu 2-0, în prima manşă din 16-imile Ligii Europa.

După terminarea jocului, mijlocaşul rus al oaspeţilor, Dmitriy Tarasov, i-a provocat pe fanii turci, arătându-le un tricou cu chipul lui Vladimir Putin. „Cel mai politicos preşedinte“ a fost mesajul scris sub fotografia lui Putin.

UEFA va trece la sancţiuni

Cu siguranţă, gestul lui Tarasov va fi taxat de UEFA, deoarece manifestările politice sunt interzise în timpul meciurilor de fotbal.

Chestionat despre faptul că riscă să fie sancţionat, alături de clubul Lokomotiv Moscova, Tarasov a fost ferm: „Nu mă interesează. Ceea ce am scris pe acel tricou a fost tot ce am vrut să spun“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite