Preşedintele karateului la nivel mondial s-a întâlnit cu Gabriela Szabo şi cu Alin Petrache: „Fondurile publice trebuie să meargă într-o singură federaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Espinos, Gabriela Szabo şi Lucian Băroiu FOTO Facebook
Antonio Espinos, Gabriela Szabo şi Lucian Băroiu FOTO Facebook

Antonio Espionos, preşedinte al World Karate Federation, a sosit în România la invitaţia lui Lucian Băroiu, preşedinte al Federaţiei Române de Karate.

Antonio Espinos, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al Sport Accord, s-a întâlnit cu Gabriela Szabo, Ministru al Tineretului şi Sportului, şi cu Alin Petrache, preşedinte al COSR. 

Antonio Espinos a susţinut apoi o conferinţă de presă, împreună cu Lucian Băroiu, preşedintele FRK. "Mesajul pe care am vut să-l transmit la aceste întâlniri este acela că aveţi nevoie de o singură federaţie de karate, care să strângă toate energiile şi tot ceea ce în înseamnă fonduri publice. Şi în România, şi în alte ţări, mai sunt şi alte organisme de karate, recunoscute chiar, dar numai una primeşte fonduri de la bugetul de stat. Nu sunt aici să critic, ci pur şi simplu adresez o invitaţie tuturor acestor entităţi separate să vină sub umbrela FRK", a afirmat Antonio Espinos.

Acesta a precizat că sportul karate a fost invitat la Jocurile Olimpice Europene, o competiţie ce se va disputa în premieră anul viitor. "Este singurul sport neolimpic ce va lua parte la Jocurile Olimpice Europene, Baku 2015. Pentru a te putea califica la acest turneu, e nevoie să participi la Campionatul European de Karate de la Istanbul", a precizat Espinos. 

Antonio Espinos a apreciat activitatea FRK: "Sunt 16 ani de când sunt preşedinte al World Karate Federation, dar n-am venit până acum în România. Experienţa mi-a spus însă că e un loc în care e activitate, au început oamenii să se mişte. De altfel, am vizitat puţine federaţii, fără să fie vreun concurs organizat în respectiva ţară, şi mă bucur că am venit în România". 

Lucian Băroiu, preşedinte al FRK,  a spus: "Avem tot sprijinul domnului Espinos în sensul dezvoltării acestui sport în direcţia cea mai bună, iar discuţiile cu doamna Szabo şi cu domnul Petrache au fost extrem de interesante. A fost prima întâlnire oficială a noului preşedinte al COSR, avem o relaţie excelentă cu dânsul".

Alin Petrache, Antonio Espinos şi Lucian Băroiu FOTO Facebook

Antonio Espinos
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite