Preşedintele FRF este alături de reprezentanţii României în programul Fotbal pentru Prietenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Dumitrache, Răzvan Burleanu şi Alexandru Popa
Rareş Dumitrache, Răzvan Burleanu şi Alexandru Popa

Pentru prima dată, România participă anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie, organizat în 64 de ţări de către Gazprom. Trei ambasadori sunt promotori în rândul copiilor ai celor nouă valori ale programului: prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea.

Aurel Ţicleanu, fost jucător de fotbal în echipa naţională a României, va fi însoţit în delegaţia României în programul Fotbal pentru Prietenie 2017 de către doi tineri ambasadori de 12 ani: Alexandru Andrei Popa, tânăr fotbalist al cărui viitor se conturează deja pe terenul de fotbal, căpitanul echipei de juniori Dinamyk Craiova şi Rareş Dumitrache, tânărul jurnalist pasionat de fotbal şi de potrivirea cuvintelor.
Cei doi copii vor avea ocazia să întâlnească personalităţi din lumea fotbalului, să interacţioneze cu alţi copii de vârsta lor din 64 de ţări şi să promoveze valorile programului în cercurile lor de prieteni. Fiecare activitate desfăşurată în cadrul proiectului îi duce cu un pas înainte spre Sankt Petersburg, unde toţi tinerii ambasadori se vor reuni în perioada 26 iunie – 3 iulie 2017, pentru ediţia de anul acesta a Forumului Internaţional Fotbal pentru Prietenie din cadrul programului. La finalul evenimentelor, participanţii vor viziona finala Cupei Confederaţiilor 2017 pe stadionul din Sankt Petersburg, Rusia.


Pe 22 mai cei doi copii au avut ocazia să îl întâlnească şi să stea de vorbă cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Federaţia Română de Fotbal este un susţinător recunoscut al programelor de educaţie sportive pentru copii şi prin intermediul domnului Răzvan Burleanu copiii au strâns legătura dintre proiectul internaţional Fotbal pentru Prietenie şi Federaţia Română de Fotbal. Despre cele nouă valori ale programului (prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea), preşedintele FRF a spus: “Fiecare dintre cele nouă valori este importantă pentru dezvoltarea tinerilor fotbalişti, însă cea cu care relaţionez cel mai bine este Victoria. Aceasta este şi una dintre misiunile Federaţiei Române de Fotbal şi consider că Victoria este cea mai importantă, pentru că nu o poţi obţine decât prin muncă.”

burli

„Nu ştiam ce înseamnă să fii preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, dar am aflat câtă muncă şi organizare este în spatele acestui post. Pe lângă pasiunea pentru fotbal, ai nevoie de răbdare şi dedicare pentru a te putea ridica la nivelul aşteptărilor”, a declarat Rareş Dumitrache, „micul jurnalist” român din proiectul Fotbal pentru Prietenie
„Mă bucur că am avut ocazia să-l cunosc pe domnul Burleanu, nu mulţi ajung să stea de vorbă cu dumnealui, să dea mâna cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi să primească sfaturi de la el. Pentru mine a fost o onoare să-l întâlnesc”, a declarat Alexandru Popa, tânărul fotbalist care reprezintă România anul acesta în proiect

burli

România participă anul acesta pentru prima dată în programul internaţional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie, alături de alte 63 de ţări din întreaga lume.

Despre programul internaţional Fotbal pentru Prietenie
Programul internaţional de responsabilitate socială Fotbal pentru Prietenie este implementată de Gazprom începând cu anul 2013. Programul aduce împreună copii cu naţionalitate, sex şi abilităţi fizice diferite. Prietenia, pacea şi egalitate sunt valori-cheie promovate de către participanţii în programul Fotbal pentru Prietenie. Obiectivul programului este dezvoltarea toleranţei şi respectului pentru diferite culturi şi naţionalităţi între copiii din diferite ţări.  Valorile-cheie promovate de participanţi sunt: prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite