O zi perfectă pentru Halep: ce veşti bune a primit Simona şi cum poate reveni pe locul 3 WTA după turneul de la Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Până să obţină calificarea în sferturi graţie victoriei cu Pironkova, constănţeanca de 23 de ani a avut parte de o serie de surprize.

Cine şi-a imaginat că Pironkova se va încadra în categoria adversarelor „carne de tun“ în faţa lui Halep a avut o surpriză de proporţii la începutul meciului.

Jucătoarea din Bulgaria a câştigat primele opt puncte, a făcut break pe serviciul Simonei la zero şi a condus cu 2-0! Pironkova nu şi-a pierdut calmul nici atunci când, la 2-1 pentru ea, Halep a fost la un pas de break, având 40-0. Bulgăroaica şi-a revenit şi a făcut 3-1, spre uimirea unui public pro-Halep. În următoarele trei game-uri, fiecare jucătoare şi-a păstrat serviciul. Momentul prin care Simona a preluat controlul setului a venit la 4-3 pentru Pironkova. Aceasta a avut 30-0 pe serviciul ei, însă Halep a reuşit break-ul, a făcut 4-4, iar apoi a tranşat setul cu un alt break: 6-4 (44 de minute).

Pironkova, chinuită

În primele cinci game-uri din setul doi, fiecare jucătoare şi-a adjudecat serviciul. Apoi, Halep a izbutit primul break, a făcut 4-2, iar Pironkova, chinuită şi de probleme la coapsa stângă pe care o avea bandajată de la începutul meciului, a cedat treptat. A mai câştigat un singur game, iar Halep s-a impus cu 6-3 după un meci care a durat 80 de minute.

Victoria i-a prilejuit Simonei ocazia unei revanşe în faţa lui Ekaterina Makarova pe care o va întâlni, joi (Digi Sport, nu înainte de ora 17.00), în sferturi. Jucătoarea din Rusia a câştigat precedenta întâlnire dintre cele două, impunându-se în aceeaşi fază, la Australian Open, scor 6-4, 6-0.

Cum poate reveni Simona pe 3?

Simona a avut parte de o serie de veşti bune până să obţină calificarea în sferturi. Pe rând, a scăpat de adversare grele în Dubai. Venus Williams, Ivanovici şi Radwanska sunt deja eliminate, iar surpriza zilei a venit după ce Petra Kvitova a fost învinsă de Carla Suarez Navarro (Spania, locul 13 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-3. 

Astfel, Halep a scăpat de jucătoarea care i-a luat locul 3 WTA la începutul acestei săptămâni. Mai mult, constănţeanca poate reveni pe ultima treaptă din podiumul mondial, în cazul în care va câştiga turneul de la Dubai.

Makarova joacă foarte bine, iar la Australian Open m-a învins. Atunci însă n-am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar am şansa mea acum şi voi lupta să câştig. Mă aştept la un meci greu. Simona Halep numărul 4 mondial

Răsplata

Calificarea Simonei în sferturile turneului de la Dubai e recompensată cu 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. Cu acest premiu, jucătoarea din Constanţa a depăşit suma de şapte milioane de dolari câştigată din tenis.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite